RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нідерланди заморозили сотні мільйонів в активах та затримали 14 супер-яхт олігархів Путіна

Нідерланди затримали 14 розкішних яхт путінських олігархів, заморозили активи на 563 мільйони доларів та заблокували 169 мільйонів доларів за угодами в рамках санкцій проти Росії, які було запроваджено після її нападу на Україну.

Про це заявив у середу, 6 квітня, міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра, передає CNN.

Чиновник розповів, що зараз у Нідерландах будуються 12 яхт для "кінцевих бенефіціарів" із РФ. Хоча не всі з них фігурують у європейському списку обмежень, все ж таки "суди не допускаються до поставки в цей момент".

Ще дві яхти, які знаходяться на техобслуговуванні на голландських верфях, влада помістила під суворіший митний нагляд, і зв'язок однієї з цих яхт із фігурантом списків санкцій розслідується.

За словами Хукстри, в порту Роттердама було затримано приблизно 5 500 контейнерів, які прямували транзитом до Росії або Білорусі, за підозрою в тому, що в них знаходяться предмети розкоші вартістю 350 доларів США за одиницю.

Також виявлені деталі для дизельних двигунів, обладнання для нафтової промисловості та криптографічні товари, які призначалися Росії, повернули експортеру.

Як повідомляв “Апостроф”, унаслідок жорстких санкцій західних країн проти російських олігархів відбулося заморожування великої кількості їхніх активів у Європі.