RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Західні ЗМІ розповіли, що відбувається з яхтами олігархів Путіна після арешту

Унаслідок жорстких санкцій західних країн проти російських олігархів, відбулася велика кількість заморожування їхніх активів у Європі. Однак, що з ними робити в подальшому та хто отримає вигоду - питання, які будуть складніші у вирішенні.

Про майбутнє долю конфіскованого майна путінських олігархів повідомляє CNBC.

Чиновники конфіскували 213-футову яхту Олексія Мордашова в Імперії, Італія, 280-футову яхту Ігоря Сечина у французькому порту Ла-Сьота і курортний комплекс Алішера Усманова вартістю 18 мільйонів доларів на Сардинії.

Експерти з права пояснюють, що загалом самі санкції не дозволяють країнам просто взяти у власність яхти, літаки та будинки олігархів. Відповідно до санкцій, оголошеними США та Європою, члени російської еліти, які "збагатилися за рахунок російського народу" та "допомогли Путіну" у його вторгненні в Україну, будуть "заморожені, а їхнє майно заблоковано від використання".

Відповідно до законодавства США та більшості законів Європи, активи, які заморожені, залишаються у власності олігарха, але їх не можна передати чи продати. Сєчін і Мордсахов, наприклад, залишаться власниками своїх яхт, але влада закріпить їх у документах і не дозволить відплисти до "безпечних" берегів.

Тим часом захоплені яхти та вілли залишаються в правовому підвішеному стані, і, ймовірно, тривають суперечки щодо того, хто буде платити за їх утримання. Обслуговування яхти є особливо важливим, оскільки вона може швидко зіпсуватися та знизитися у вартості, якщо її не чистити та не ремонтувати.

Також під питанням майбутнє екіпажу яхти та персоналу вілл. Очікується, що персонал просто звільниться та спробує повернутись до рідних країн. Forbes повідомляє, що компанія, в якій працює екіпаж із 96 осіб на супер-яхті Усманова, повідомила персонал електронною поштою, що "нормальна експлуатація яхти припинена" і що компанія більше не може їм платити.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Росія стала найсанкціонованішою країною світу.