RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ворог на Донбасі зазнав величезних втрат і чекає удару ЗСУ в Крим: зведення Генштабу на вечір 11 квітня

Триває 47-ма доба протистояння українського народу російському вторгненню. На вечір понеділка, 11 квітня, ворог не відмовляється від планів щодо повного захоплення території Донецької та Луганської областей.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

На Слобожанському напрямку противник продовжує частково блокувати Харків, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів.

В районі Ізюма окупанти намагаються утримати захоплені раніше рубежі.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог намагався штурмувати Сєверодонецьк, успіху не мав. Під час обстрілу Попасної застосував тактичний ракетний комплекс “Точка-У”. Спроби просунутися вглиб території України для покращення тактичного положення успіху не мали.

У місті Маріуполь противник проводить штурмові дії в окремих районах міста.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються покращити тактичне положення та закріпитись по адміністративних кордонах Херсонської області. У підрозділах противника спостерігаються непоодинокі випадки дезертирства.

З метою оперативного поповнення втрат підрозділів своїх військ окупаційна влада оголосила у Луганську чергову хвилю мобілізації осіб чоловічої статі до 65 років. Військовослужбовці ЗС РФ проводять рейди по комунальних підприємствах і заводах для виявлення осіб призовного віку та примусово відправляють їх до військкоматів.

Разом з тим, у Алчевську, з початком бойових дій, серед мобілізованих місцевих жителів безповоротні втрати складають понад 300 осіб. До лікарні в місті Донецьк з початку широкомасштабної війни привезли понад 1200 загиблих.

Серед особового складу окупаційних підрозділів в окупованому Криму поширюється інформація, що ЗСУ планують контрнаступ у Херсонській області з можливістю розвитку успіху та заходу на Кримський півострів.

Раніше "Апостроф" писав, що в Росії посилили пропаганду: поранених знову кличуть на війну до України.

Новина доповнюється