RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Пентагон попередив Україну: російські військові навчаються на своїх помилках

Росія затямила урок, зазнавши невдачі на півночі України, і тепер спробує реабілітуватися у східних та південних областях.

Про це заявив високопосадовець Міністерства оборони США у розмові з журналістами, пише CNN.

Представник Пентагону зауважив, що російська армія намагається застосувати ці уроки до їхнього нового фокусу на сході та півдні, прагнучи встановити свої умови.

"Те, що ми бачили протягом останніх кількох днів, полягає в тому, що вони продовжують намагатися встановити умови. Ми називаємо це формуючими операціями", - зазначив він.

Йдеться про урок - відсутність належних можливостей забезпечення в районі, де вони хотіли "працювати". Тепер же - намагаються наростити обсяг техніки, військову підтримку у нових точках, уточнив посадовець Міноборони США.

"Вони намагаються винести уроки з невдалих уроків півночі, де вони не мали належних можливостей забезпечення в районі, де вони збиралися працювати. Росія переміщує важку артилерію, засоби командування та управління та авіацію, особливо ротаційну авіаційну підтримку до цих районів у рамках 11 нових батальйонних тактичних груп, які перемістилися в цей район за останні кілька днів", - зазначив представник американського оборонного відомства.

Нагадаємо, що у РНБО підтвердили, що на Сході України стартувала друга фаза наступу російських окупантів. Вони зробили спробу прориву майже по всій лінії фронту у Донецькій, Луганській, Харківській областях.