RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Санкції та оборона: Зеленський розкрив подробиці зустрічі з Блінкеном

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром оборони Ллойдом Остіном, який прибув з візитом в Україну.

Про це повідомили на офіційному сайті глави держави.

На початку переговорів Зеленський наголосив на важливості відвідування Києва американськими високопосадовцями у цей відповідальний момент.

Президент обговорив із делегацією США питання, які є пріоритетними для воюючої держави – оборонну допомогу, посилення санкцій проти РФ, фінансову підтримку нашої країни та гарантії безпеки.

Він зазначив, що надана американцями оборонна підтримка на суму 3,4 млрд. дол. є найбільшим внеском у зміцнення обороноздатності України.

Окрему увагу приділили санкційній політиці, яка й надалі посилюватиметься та має стати вагомим елементом впливу на агресора.

"Ми розуміємо, якими будуть наступні кроки на цьому треку. І розраховуємо на підтримку партнерів", - наголосив Зеленський і передав американській стороні План дій щодо посилення санкцій проти агресора, напрацьований міжнародною експертною групою Єрмака-Макфола.

Обговорюючи шляхи активізації фінансової підтримки України як для сприяння економіці, так і відновлення нашої держави, Зеленський наголосив на важливості розширення Вашингтоном можливостей для доступу українських товарів на ринок США.

Під час зустрічі також обговорили мирний процес та перспективи посилення антивоєнної коаліції. Зеленський наголосив, що Україна бачить США лідером серед майбутніх країн – гарантів безпеки нашої держави.

Нагадаємо, 22 квітня, прем'єр-міністр України Денис Шмігаль під час візиту до США провів переговори з Ентоні Блінкеном щодо фінансової та військової допомоги Україні, а також вони обговорили нові санкції проти країни-агресора Росії.