RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Це найбільша дурість": Арестович сказав про дивний наступ армії РФ

Російські окупанти намагаються наступати на Кривий Ріг з боку окупованого Херсона, що дуже дивно.

Таку думку висловив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю Марку Фейгіну.

"У Херсонській області почався цікавий рух... (війська РФ) вирішили наступати у бік Кривого Рогу. Подивимося, як у них це вийде. Вони нікуди не просунулися. Але, мабуть, збираються, за деякими ознаками. І тут постає питання - pourquoi (навіщо, чому)", - сказав він.

На думку політика, новий командувач вторгнення в Україну російський генерал армії Олександр Дворніков "хоче наступати скрізь на виконання наказів політичного керівництва - просто взяти і скрізь наступити".

Імовірними наслідками такої атаки Арестович вважає ліквідацію загарбників: "вони просто вб'ються об оборону, та й усе - і більше не наступатимуть".

"Але, звичайно, це дуже дивне рішення. Це дивніше рішення, ніж 25-тисячним угрупуванням намагатися взяти Краматорськ і Слов'янськ, за тих умов. І взагалі вони наступають скрізь. А ще в книзі майбутніх командирів вказувався перший принцип — це нерівномірний розподіл сил на лінії фронту... це база, це алфавіт. Російські військові мають це розуміти, але вони наступають скрізь", - зазначив він.

Арестович назвав такі спроби наступати по всьому фронту "найбільшою дурістю" з воєнного погляду.

"Вони сильно прискорюють швидкість своєї утилізації та зменшують шанси на успіх у рази. Ось чого точно не треба було робити, то це наступати на Кривий Ріг... Логіка не військова, вона політична", - резюмував експерт.

Раніше ми писали, що Арестович розповів про страшну долю мобілізованих у "Л/ДНР".