RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Лавров пригрозив світові ядерною війною та отримав відповідь від України

Ризики ядерної війни загострилися і не можна недооцінювати цю небезпеку. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, на що отримав негайну відповідь від України – РФ знає про свою поразку та використовує останній шанс відлякати світ від допомоги нашій країні.

За словами російського міністра, у січні країни "ядерної п'ятірки" підтвердили неприпустимість застосування ядерних озброєнь.

"Це наша принципова позиція. Ми з неї виходимо, мені дуже не хотілося б, коли дійсно ризики дуже і дуже суттєві, щоб ці ризики штучно роздмухувалися, а охочих таких чимало. Небезпека серйозна, вона реальна, її не можна недооцінювати", - заявив Лавров.

Лавров сподівається, що країни Заходу не відправлять війська в Україну, щоб не допустити третю світову війну.

"Всі завжди кажуть, що ми даватимемо озброєння — це підливає масло у вогонь. Вони хочуть цими поставками змусити українців воювати з Росією до останнього солдата, аби тільки тягнувся довше цей конфлікт", — повідомив він.

Глава МЗС РФ заявив, що лідери всіх країн НАТО, окрім Польщі, не хочуть залучати Альянс до прямої війни з Росією. Також Лавров упевнений у закінченні війни в Україні підписанням дипломатичного документа.

"Параметри цього договору визначатимуться тією стадією військових дій, на якій цей договір стане реальністю", - резюмував він.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не став зволікати із відповіддю. Він заявив, що твердження реальності загрози початку Третьої світової війни свідчить про те, що Москва відчуває в Україні поразку.

"Росія втрачає останню надію відлякати світ від підтримки України. Звідси розмови про "реальну" небезпеку Третьої світової. Це тільки означає, що Москва відчуває поразку в Україні. Тому світ має ще більше підтримати нас, щоб ми перемогли та захистили європейську та глобальну безпеку", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

Раніше ми писали, що Лавров зробив заяву про мирні переговори з Україною та описав закінчення війни.