RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Зеленського запросили на найбільший саміт: там може бути і Путін

Українського президента Володимира Зеленського запросили на саміт "Групи двадцяти" (G20), запланований на листопад в Індонезії. На захід також запрошений президент Росії Володимир Путін, відтак - можлива їхня зустріч.

Зеленський повідомив про запрошення після телефонної розмови з президентом Індонезії Джоко Відодо, написавши у Twitter.

"Провів переговори із президентом Індонезії Джоко Відодо. Подякував за підтримку суверенітету та територіальної цілісністі України, зокрема, за чітку позицію в ООН. Обговорили проблематику продовольчої безпеки. Вдячний за запрошення взяти участь у саміті G20", - зазначив глава держави.

Наразі саме Індонезія головує у G20, при цьому країна відмовляється відкликати запрошення для російського президента після початку Росією війни в Україні.

Сполучені Штати серед групи держав, які підтримують повне вилучення РФ із G20, тоді як деякі країни, зокрема Китай, виступають проти цього.

Індонезія побоювалася запрошувати українського президента на зустріч у разі, якщо на саміті з'явиться Путін. Також невідомо, чи буде одного запрошення України достатньо, щоб на саміт не приїхала решта світових лідерів. Так, президент США Джо Байден вже заявляв, що не збирається сидіти за одним столом з Путіним. Індонезія довго визначалася зі своєю позицією і хотіла подивитися на подальший розвиток подій, адже до саміту ще далеко.

21 квітня повідомлялося, що на саміт "Групи двадцяти" запросили лідерів усіх країн-членів форуму, зокрема президента Росії Володимира Путіна.

17-та зустріч глав країн G20 відбудеться у листопаді на острові Балі.

Як повідомлялося, російський президент Володимир Путін налаштований продовжувати війну в Україні та відмовляється від переговорів з українським президентом, стверджує італійський прем'єр Маріо Драгі.