RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Німеччина допоможе Україні зброєю та грошима, щоб війна не викликала світового голоду

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що буде його країна, яка раніше схвалила постачання важкого озброєння для ЗСУ, передаватиме фінансову, гуманітарну та військову допомогу Україні у боротьбі з Росією. Він обґрунтував це тим, що війна на українській території загрожує призвести до голоду у деяких інших країнах.

Про це він повідомив під час першотравневої демонстрації профспілок у Дюссельдорфі, передає російське інформагентство ТАРС.

"Ми продовжимо підтримувати Україну - грошима, гуманітарною допомогою, а також треба сказати, що ми підтримаємо її, щоб вона могла захищатися, - постачанням озброєнь, як це роблять і багато інших країн Європи", - заявив канцлер Німеччини.

Також Шольц зазначив, що допомагатиме і тим країнам, які через війну згодом зіштовхнуться, зокрема, і з нестачею продовольства.

"Ми вже зараз маємо турбуватися про те, що будуть ті, хто голодуватиме, що є країни, які більше не зможуть забезпечити своє населення хлібом, що вся ця військова ситуація приведе до світового голоду. Ми не залишимо на самоті ці бідні країни, ми підтримаємо їх", - зазначив він.

Нагадаємо, в німецькому уряді роз'яснили біженцям, які рятуються від війни в Україні, хто і як може отримати соціальну допомогу в Німеччині.

Раніше ми писали, що група відомих німецьких культурних діячів та журналістів закликала федерального канцлера Олафа Шольца відмовитися від постачання Україні важкого озброєння.