RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

27 вересня

Всі новини

Путін на травневі свята готує провокацію у Придністров'ї: фото "газети з майбутнього"

На території невизнаної республіки "Придністров'я" надрукували газету "майбутнього" великим накладом – в одній зі статей ідеться про серію терактів на травневі свята і десятки вбитих людей, у тому числі дітей, старих та жінок.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Так, надрукована газета датована 2 травня 2022 року, а центральний матеріал видання називається "Офіційне звернення жителів ПМР до президента РФ Путіна". У тексті висловлюється прохання "залучити збройні сили ПМР в діях армії РФ". Для цього на території самої РФ відкриваються "мобілізаційні пункти" для набору добровольців воювати в армії Придністров’я. Таким чином Росія намагається легалізувати тисячі своїх військових, які здійснюватимуть провокації з території "ПМР".

Крім цього, у статті йдеться про "криваві теракти, які звалились на придністровців на травневі свята, десятки вбитих, включаючи дітей, старих та жінок". Зважаючи на те, що газета надрукована напередодні травневих свят, ймовірно, з боку РФ буде вчинено низку актів залякування серед місцевого населення, відповідальність за які перекладуть на Україну.

Також, тексти газети переповнені кремлівськими штампами, на кшталт: "Можливості уникнути великої війни у придністровців більше немає. Київ і його натівські куратори вже винесли свій вирок, вже узгодили всі свої дії з Кишиневом і Бухарестом". Всі сподівання автори газети пов’язують з "протидією братської Росії".

Ці факти свідчать підготовку Росією нового плацдарму агресії проти України та підґрунтя для "офіційної" окупації частини території незалежної Молдови.

Раніше ми писали, що у Придністров'ї чоловіків віком до 55 років закликали на "спеціальні збори".