RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Поранення" начальника Генштабу ЗС РФ під Ізюмом: що відомо про генерала Герасимова

Українські військові під Ізюмом завдали удару по штабу російських військ, коли там перебував начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов. Внаслідок артилерійського обстрілу командного пункту 2-ї армії окупантів генерал армії міг отримати поранення та бути евакуйованим у тил.

Офіційних повідомлень про це нема, тому сайт "Апостроф" зібрав усю відому інформацію.

Так, спікер Одеської військової адміністрації Сергій Братчук повідомляє, що у Герасимова поранення ніг, окрім того, вбито охоронця Герасимова та кілька солдатів з конвою евакуації.

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уточнює, що Валерій Герасимов отримав осколкове поранення правої гомілки без перелому кістки.

На думку журналіста Андрія Цаплієнка, легке поранення для генерала - ідеальна нагода не потрапити під гнів Путіна за провалену операцію в Україні. Не сісти за ґрати разом з іншими генералами і не бути звільненим.

"Адже хто ж звільнить "трьохсотого" (пораненого. – Ред.) генерала?" – пише журналіст.

Водночас засновник групи Conflict Intelligence Team Руслан Левієв каже, що в аеропорту Бєлгорода сьогодні (1 травня. – Ред .) бачили Герасимова живим і здоровим. При цьому він покинув аеропорт ще до вибухів під Білгородом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ знищили вісім генералів ворога, з них троє – рівня командувачів армії.