RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Лавров влип у "єврейський" скандал, порівнявши Зеленського з Гітлером: Ізраїль уже відреагував

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю італійської телекомпанії Mediaset порівняв президента України Володимира Зеленського з Адольфом Гітлером, припустивши, що Гітлер, під керівництвом якого було знищено 6 мільйонів євреїв, мав "єврейську кров". В Ізраїлі різко негативно відреагували на його слова.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Такий вислів Лавров зробив, розмірковуючи про "денацифікацію" України.

"Він (Володимир Зеленський, - "Апостроф") висуває аргумент: яка у них може бути нацифікація, якщо він єврей. Можу помилитися, але у Гітлера теж була єврейська кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ говорить, що найзапекліші антисеміти, як правило, євреї", - сказав Лавров.

В Ізраїлі слова російського міністра викликали різку критику. Глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що вони "не лише недопустимі та обурливі – вони також є жахливою історичною помилкою. Євреї не вбивали себе під час Голокосту". Він також наголосив, що звинувачення самих євреїв в антисемітизмі - це "найнижчий рівень расизму".

Своєю чергою голова правління меморіального комплексу "Яд ва-Шем" Дані Даян назвав слова Лаврова "необґрунтованими, небезпечними та заслуговуючими на всіляке засудження". Російського посла викликали в МЗС Ізраїлю.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Лавров завуальовано пригрозив світові ядерною війною .