RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Перекидання білоруських військ до кордону з Україною: британська розвідка вказала на важливий момент

Стягування білоруських військ на кордон з нашою країною можна пояснити навчаннями в Білорусі, які припадають на травень, а Росія намагатиметься цим залякати Україну.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії.

"Було помічено, що білоруські сухопутні війська перекидаються з гарнізону у поле для навчань. Це відповідає сезонним нормам, оскільки кульмінація циклу зимової підготовки у Білорусі припадає на травень місяць", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Росія, ймовірно, прагнутиме роздмухати загрозу, яку становлять для України ці навчання, щоб зафіксувати українські сили на півночі, не даючи їм можливості брати участь у битві за Донбас.

У той же час, жодних відмінностей від звичайних навчань, які можуть становити загрозу для союзників та партнерів, найближчим часом не очікується.

Раніше ми писали, що у Збройних силах Білорусі несподівано оголосили про перевірку сил реагування, під час якої білоруські військові мають відпрацьовувати питання приведення до бойової готовності та навчально-бойових завдань. При цьому склад військової сили, яка залучатиметься до перевірки, регулярно нарощуватиметься.