RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Білорусь розпочала "раптову перевірку" сил реагування збройних сил: що відбувається

У Збройних силах Білорусі несподівано оголосили про перевірку сил реагування, під час якої білоруські військові мають відпрацьовувати питання приведення в бойову готовність та навчально-бойові завдання.

Читайте також: Ворог завдав підлого ракетного удару по багатьох областях України: онлайн подій війни 4 травня

Про це пишуть у білоруському виданні Belta.

"Мета перевірки - оцінка готовності та здатності особового складу до оперативного реагування на можливе виникнення кризових ситуацій. Військові частини та підрозділи діятимуть на незнайомих ділянках місцевості в умовах обстановки, що швидко змінюється", – повідомили в Міноборони Білорусі.

Важливо зазначити, що склад військової сили, яка залучатиметься до перевірки, буде регулярно нарощуватися, тому що це "дозволить перевірити їхню здатність протидіяти військовим загрозам як на землі, так і в повітрі", сказали в Міноборони РБ.

Водночас перевірка буде здійснюватися комплексно, зокрема, більше уваги приділитимуть на забезпечувальні системи, які важливі для військових, що виходять за межі своєї країни. Хоч білоруське Міноборони запевнило, що ці навчання не становлять загрози для Європи, про навчання на початку 2022 року пам'ятають усі.

"Заходи, що проводяться, є однією з найефективніших форм навчання військ і не несуть жодної загрози ні для європейської спільноти в цілому, ні для сусідніх країн зокрема", –зазначили в Міністерстві оборони.

Також додали, що перевірка включатиме переміщення великою кількості військової техніки, яка може заважати руху на дорогах.

Фото: Міноборони РБ

Фото: Міноборони РБ

Фото: Міноборони РБ

Фото: Міноборони РБ

Фото: Міноборони РБ

Фото: Міноборони РБ

Фото: Міноборони РБ

Україні відомо про переміщення білоруських військ

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що станом на 4 травня і на Волинському, і на Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, немає ознак наступальних дій.

Однак визначені підрозділи ЗС РБ продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

"З метою перевірки готовності до виконання завдань за призначенням, один ракетний дивізіон зі складу 465-ї ракетної бригади збройних сил Республіки Білорусь здійснює переміщення з пункту постійної дислокації до району призначення", – інформували в Генштабі.

"Апостроф" підготував матеріал: Доля Лукашенка та майбутнє Білорусі в руках у Зеленського – білоруський дипломат.