RU  UA

Після Бучі та Бородянки шанувальників Путіна поменшало: дипломат навів яскравий приклад

Після повномасштабного вторгнення Росії на територію України 24 лютого 2022 року, після того, що створили російські окупанти в Бучі, Бородянці, Ірпені, Маріуполі, Харкові та інших населених пунктах нашої країни, шанувальників кремлівського диктатора Володимира Путіна у світі стало набагато менше.

Про це "Апострофу" розповів міністр закордонних справ України у 2003-2005, 2010-2012 роках Костянтин Грищенко.

Дипломат навів конкретний приклад: президент Чехії Мілош Земан тривалий час виступав із суто проросійською позицією та виправдовував дії Росії. Проте сьогодні він заявляє, що ніколи не очікував від Путіна такого божевілля.

"Він раніше виступав з позиції, що Росія - це адекватна держава, яка має власну думку, з якою потрібно зважати. Незважаючи на те, що може щось не подобатися, це велика країна, яка має право пред'являти якісь свої претензії на ті. або інші речі, зокрема, з тих питань, які досить чутливі для будь-якої держави, але коли це вже перейшло у фазу відкритої агресії, після того, що світ побачив у Бучі, Ірпені, Бородянці, навіть такі політики як президент Чехії вже не можуть. виправдовувати те, що відбувається на очах усієї світової спільноти", - зазначив екс-міністр закордонних справ.

За словами Грищенка, поклонників Путіна стає набагато менше, хоча завжди перебувають ті, хто може виправдати будь-які звірства. Як аналогія він навів події часів Другої світової війни, коли шанувальників Гітлера та його союзників було чимало в багатьох країнах, включаючи США, але це тривало доти, доки Штати не вступили у війну.

Зараз шанувальники Путіна та Росії в Європі – це здебільшого маргінали, люди, які не здатні впливати на позицію своїх урядів та своїх держав.

"Росія програє у світі, у сприйнятті її як великої держави, як серйозної військової сили, як економічного партнера. Тобто питання у тому, що, заплющуючи очі на всі ці фактори, зараз керівництво Росії веде державу до реального краху", - резюмував Грищенко .

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Від Путіна відвертаються друзі: до якого кінця веде режим диктатора.