RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Арестович заявив про загрозу повторного наступу на Київ та Чернігів

Через повільне прийняття рішень щодо пакету військової допомоги Україні Росія може ще раз спробувати захопити Київ та північні області, але ядерного удару не буде.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі програми "Фейгін Live".

На його думку, ризик наступу на столицю, а також Чернігівську, Сумську, Харківську області існує через нешвидкі темпи надання озброєння Україні західними партнерами.

"Пакет військової допомоги голосується в травні. Поки що його проголосують, поки приїде озброєння — це дуже довга історія. За цей час Росія встигне мобілізуватися, бо прихована часткова мобілізація вже триває. Тому цілком можливий другий наступ на Київ, Чернігів, Суми, Харків. Поки що санкції подіють, поки приїде зброя… Це вже не тижні, а місяці", - сказав радник голови ОП.

Водночас він заявив, що ядерний удар по Україні малоймовірний, оскільки тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін та група американських дипломатів повернулися до посольства у Києві.

"Крістіна Квін сьогодні повернулася з американськими дипломатами до посольства Сполучених Штатів до Києва, чим остаточно закрила питання можливого ядерного удару по Києву" , - сказав Арестович.

Політик додав, що її повернення відбулося вперше від початку повномасштабного вторгнення Росії. Візит дипломатів був присвячений Дню пам'яті та примирення в Європі, який відзначають 8 травня.

Раніше ми писали, що Арестович назвав головні напрямки ударів окупантів та розповів про ситуацію в Маріуполі.