RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Ексрегіонал отримав високу посаду від окупантів у Запорізькій області: подробиці

Російські окупанти призначили ексрегіонала, колишнього народного депутата України від "Опоблоку" Євгена Балицького головою військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

Про це повідомляє Ria-m.tv.

Євген Балицький 8 травня уже дав пресконференцію для російських та індійських ЗМІ. Він, як і 20 років тому, стоячи перед мелітопольським електоратом, розповідав, як "діди воювали" та як відновлює промисловість у місті.

Видання нагадує про приватизацію сім'ї Балицьких заводів у їхньому рідному місті та в інших містах країни.

Зокрема, пивзавод у Маріуполі було перепродано та розрізано на метал. Пивзавод у Мелітополі перепродано. Завод "Старт" ("Бітмаш") з виробництва пральних машинок, викупили у заводчан за копійки та перепродали. Завод АГАТ, також викуплений шляхом скуповування акцій, закритий.

Примітно, що з приходом російських загарбників, Євген Балицький особисто керував спецоперацією з відбирання майна низки працюючих заводів у Мелітополі та вивезення майна в Крим.

Із заводів щотижня вивозять у Сімферополь щонайменше 10 фур сільськогосподарських запчастин мелітопольських виробників, пише видання.

Довідка:

Балицький у 2010-2012 роках був депутатом Запорізької облради шостого скликання від “Партії регіонів” за 47 мажоритарним округом (м. Мелітополь).

У 2012-2014-х - народним депутатом сьомого скликання від “Партії регіонів” за тим же округом. Влітку 2014-го вийшов з фракції “Партії регіонів” у парламенті, а з квітня 2015-го очолив територіальну організацію політичної партії “Опозиційний блок” у Мелітопольському районі Запорізької області.

Народний депутат восьмого скликання, обраний у 2014 році за округом №80 (Запорізька область). Член депутатської фракції партії “Опозиційний Блок”. Голова підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

У 2019-му балотувався у Верховну Раду дев'ятого скликання по 80 округу (Запорізька область) як самовисуванець та член партії "Опоблок".

У березні 2022-го радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що Балицький сприяє ретрансляції у Мелітополі каналу "Росія 24" на базі свого каналу "МТВ-Плюс".

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Мелітополі помітили утікачку та зрадницю України Катерину Уманець, яка повернулася з Москви. Незважаючи на активний опір українських патріотів, проросійське "нечисте" намагається скористатися моментом.

Раніше ми повідомляли, що російські окупанти відкрили вогонь по евакуаційній колоні, яка 8 травня прямувала з окупованого Мелітополя.