RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Б'ють на 40 км: Німеччина обговорює постачання Україні сучасних ППО

Федеральна Рада безпеки Німеччини розглядає питання постачання до України системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM, яка має дальність дії 40 кілометрів, а висота - 20 кілометрів. Щойно кабінет безпеки ФРН схвалить поставку, українські військові зможуть почати навчання з використання німецької системи ППО.

Читайте також: Спроби штурму Донбасу та оборона Півдня: онлайн подій війни 13 травня

Про це повідомляють у німецькому виданні Bild.

Застосування IRIS-T SLM дозволить Збройним Силам України збивати бойові літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, дрони, протирадіолокаційні ракети та бомби, захищаючи повітряний простір нашої країни від ворожих атак.

Водночас ця система ППО ще не завершена, однак, за інформацією Bild, вона може почати свою роботу в Україні вже в листопаді. Наразі Київ планує купити десять одиниць систем IRIS-T SLM, які будуть виготовлені впродовж 3-4 наступних років.

Варто зазначити, що німецька оборонна компанія DIEHL вже два тижні тому внесла вищезазначену пропозицію до Федеральної Ради безпеки, але поки що рішення з постачання не ухвалили.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що НАТО готове надати Україні системи ППО та інше озброєння для допомоги в обороні країни від наступу російських окупаційних військ.

Також повідомлялось, що Норвегія пропонує передати ЗСУ системи ППО NASAMS разом із новітніми протикорабельними ракетами, щоб збільшити військову допомогу Україні.