RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

За два тижні боїв в Україні 100 російських танкістів здалися в полон: дані розвідки

1-ша танкова армія ЗС РФ, яка бере участь у вторгненні в Україну, зазнала величезних безповоротних втрат. При цьому близько сотні танкістів вибрали життя, тому вирішили здатися українським військовим.

Про це Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє у своєму Telegram-каналі

Так, вивчення та аналіз добутих розвідкою документів дозволив встановити перелік підрозділів, які беруть участь у вторгненні в Україну, військові звання та прізвища окупантів, які під час бойових дій загинули, пропали безвісти, потрапили в полон або отримали поранення.

Станом на 15 березня 2022 року загальні втрати 1-ї танкової армії окупантів становили 409 осіб. ЗСУ знищили 61 та поранили 209 окупантів. Лише за перші два тижні війни зникли безвісти 44 російські танкісти та 96 окупантів зі складу цієї армії вирішили зберегти свої життя та здалися в полон.

За цей же час, захисниками України було знищено та захоплено 308 одиниць бойової техніки зі складу зазначеної армії окупантів, йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на околицях Харкова ЗСУ вдалося розгромити елітний підрозділ 1-ї танкової армії ЗСРФ. Старші офіцери потрапили у полон.