RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російський дипломат подав у відставку: війна з Україною – злочин, а Лавров – це деградація системи

Співробітник російського постійного представництва при ООН у Женеві Борис Бондарєв заявив про свою відставку через війну, яку його країна розв'язала в Україні. За його словами, за час дипломатичної служби йому ще ніколи не було так соромно за свою країну та роботу.

Про це він написав у своїх соціальних мережах.

"Розв'язана Путіним агресивна війна з Україною, а за фактом із усім західним світом, - не лише злочин проти українського народу, а й, мабуть, найтяжчий злочин проти народу Росії" , - написав він на своїй сторінці у соціальній мережі LinkedIn.

Дії країни він назвав злочином проти українського та російського народу. Адже буква Z перекреслила всі надії росіян на життя у процвітаючому та вільному суспільстві. Сергія Лаврова він назвав "відмінним прикладом деградації системи". Бондарєв також закликав інших російських дипломатів в ООН та у всьому світі піти у відставку. Він вважає, що РФ чекає ізоляція.

Бондарєв, згідно з сайтом відділення ООН у Женеві, обіймав у постійному представництві посаду радника. За його словами, він перебував на дипломатичній службі 20 років.

“На жаль, усі ці двадцять років рівень брехні та непрофесіоналізму у роботі МЗС весь час зростав”, - заявив дипломат.

Нагадаємо, постійний представник країни-терориста Росії при ООН Василь Небензя двічі випадково сказав правду, назвавши війну проти України "війною" та заявивши, що до приходу російських окупантів трупів у Бучі не було.