RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ворог знову вдарив по Дніпру і зазнає втрат під Бахмутом: онлайн війни 10 червня

107-й день триває повномасштабна війна Росії проти українського народу. У ніч на 10 червня окупанти завдали удару по Дніпру, зупинилися на півдні країни і отримали по зубах під Бахмутом.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 9 червня


23:55 Окупанти завдали удару по селищу Врубівка Луганської області. Вони застосували реактивні снаряди, ймовірно, з фосфором.

22:30 У боях із російськими окупантами загинув відомий український воєнкор Олексій Чубашев.

21:42 ЗСУ відсунули лінію фронту на 5-7 км від Запоріжжя – мер Мелітополя Іван Федоров.

21:03 У Росії за бездарне керівництво та величезні втрати серед особового складу та техніки звільнено командувача повітряно-десантними військами Андрія Сердюкова. Про це повідомив український журналіст Роман Цимбалюк.

20:11 Незважаючи на санкції ЄС, Німеччина збільшила імпорт із Росії на 60%. Про це повідомив посол України у Берліні Андрій Мельник.

19:15 Окупанти зазнають труднощів при комплектуванні підрозділів своєї армії - Генштаб ЗСУ.

18:41 У Сербії заарештовано колишнього генерала СБУ Андрія Наумова - його затримали при спробі перевезти валюту та коштовності.

17:41 Російські окупанти "деукраїнізували" стелу на в'їзді до Маріуполя.

16:55 Між Україною та Росією відбувся обмін полоненими, під час якого було звільнено голову Шевченківської ОТГ Миколаївської області Олега Пилипенка – він провів у окупантів два місяці. Про це повідомив голова Миколаївської ВДА Віталій Кім.

16:04 В окупованому Донецьку стався вибух - це сталося поряд із будівлею "адміністрації" терористичної "ДНР".

14:50 Росіяни планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР, стверджують в СБУ. У разі захоплення Київської області окупанти планували створити тут окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР – принаймні на перший час до видачі документів РФ.

14:30 В окупованому Маріуполі в набір "гумантарної допомоги" від окупантів щасливчикам входять (на одну людину за місяць):

  • макаронні вироби 2 пачки (сукупно 1,5 кг.)
  • борошно 2 кг.
  • крупа перлова
  • крупа пшенична
  • рибна консерва 4 банки
  • згущене молоко 2 банки
  • м’ясні консерви 4 банки
  • цукор 3 пакета по 0.75 кг.
  • туалетний папір 2 рулони
  • станки для гоління одноразові - одна упаковка
  • жіночі прокладки - 1 упаковка
  • мило - одне
  • шампунь - одна банка
  • пральний порошок - одна пачка
  • зубна паста

Де-факто, через черги такий пакунок отримує кожен четвертий зі 130 тис. маріупольців.

Найбільше, всю турботу демонструє пральний порошок для машинного прання в місті, де немає ані електрики, ані водопостачання.

14:03 Російські ЗМІ стверджують, що на територію Брянської області РФ, що межує із Сумською та Чернігівською областями, зайшла українська диверсійна група.

13:50 Чорногорія надасть Україні додаткову військову допомогу. Найближчим часом Подгоріца у співпраці з Києвом розглянуте запити української сторони та партнерів для надання необхідної фінансової, гуманітарної та військової підтримки, йдеться у повідомленні Міноборони Чорногорії.

13:15 На Херсонщині п'яні окупанти на позначеній Z-свастикою вантажівці злетіли в кювет.

12:30 Українська розвідка засікла російські війська у 10 населених пунктах Білорусі. Крім того, там розташовані ОТРК "Іскандер".

12:05 З міста Оріхів на Запоріжжі виїхали майже всі жителі. Залишилися лише ті, у кого немає вибору. У деяких порожніх будинках залишаються лише пенсіонери. Місто обстрілюють кожен день. Вже зруйнована численна кількість будинків, квартир, адміністрація та місцева школа!

11:20 Військові збили над Дніпропетровщиною ворожий безпілотник. Це вже 9-й розвідник агресора, знищений у небі над областю, повідомив губернатор Валентин Резніченко. Його уламки впали на Полтавщині.

10:50 Вперше українські військові продемонстрували РСЗВ "Буревій" на шасі Tatra в польових умовах. РСЗВ “Буревій” – це модернізація реактивної системи залпового вогню «Ураган», у перспективі із збільшеною по дальності у 65 км дальністю стрільби, завдяки боєпримасам «Тайфун-2» від КБ «Південне».

Реактивна система оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі бою.

10:32 Сьогодні стартували останні продажі марки «Корабель ВСЕ». У центрі Києва з самого ранку біля Головпоштамату вишикувалася величезна черга.

10:15 Глава МВС Денис Монастирський не відкинув повторного наступу на Київ. За словами міністра, у регіоні активно зміцнюють оборону. Він зазначив, що конкретно сьогодні такої загрози немає, але ніхто не знає, які сценарії будуть завтра. Саме тому триває серйозна підготовка ліній оборони та військ, що залишаються у регіоні.

09:57 Російська артилерія потрапила під контрбатарейний вогонь 28-ї бригади і була практично повністю знищена.

09:45 Макрон пообіцяв надати Україні важке озброєння, повідомляє прес-служба Єлисейського палацу. Таку заяву президент Франції зробив у телефонній розмові із Зеленським. За даними ЗМІ, йдеться про передачу самохідних артилерійських установок CAESAR калібром 155 мм.

09:30 Представник військової розвідки України заявив, що ЗСУ програють Росії на лінії фронту і тепер майже все залежить від зброї із Заходу, щоб тримати Росію у страху. "Зараз це артилерійська війна", - сказав Вадим Скібіцький. Лінія фронту пройде там, де буде визначено майбутнє, сказав він Guardian, "і ми програємо з погляду артилерії".

За його словами, Україна має одну артилерійську установку на 10-15 російських артилерійських гармат.

08:50 У захопленій ворогом Каховці патріоти інформують місцеве населення про успіхи української армії та втрати ворога.

08:30 Став відомий масштаб втрат окупантів за 107 днів війни.

07:50 Глава Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко підтвердив ракетний удар по Дніпровському району. За його словами, обійшлося без постраждалих. А сильна ранкова пожежа у Дніпрі з ворожою атакою не пов’язана. Сильне загорання сталося на підприємстві з переробки вторсировини. На відкритій території спалахнули гранули в тюках.

Фото: ДСНС

07:05 На Бахмутському напрямку окупанти активно застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію. Противник намагався штурмувати Ниркове та Миколаївку. ЗСУ йому завдали вогневої поразки. Окупанти із втратами відійшли. Ворог намагався провести розвідку боєм у напрямку населених пунктів Нагірне та Берестове. Отримав відсіч і відійшов.

06:30 На Слобожанському напрямку противник силами до 30 батальйонних тактичних груп веде бойові дії. Чинить систематичний вогневий вплив з метою сковування дій військ Сил оборони та недопущення їх подальшого просування та виходу на лінію Державного кордону.

06:00 У Дніпрі стався сильний вибух. За попередніми даними, спрацювала система протиповітряної оборони.


На місці почалася сильна пожежа, над містом піднялися клуби густого чорного диму. Як пишуть очевидці, "прильоту" не було, причина займання - падіння уламків.