RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Запекла битва за Донбас і знищення російського десанту на півдні: онлайн війни 11 червня

Почався 108-й день повномасштабної війни, розв'язаної Росією проти українського народу. На Донбасі точаться жорстокі бої. Українські військові ведуть битви за Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Слов'янськ та багато інших міст. На Херсонщині українська розвідка знищила групу російських десантників.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 10 червня


23:55 Президент України виступив із традиційним зверненням до нації. Очільник держави заявив, що Збройні сили України поступово звільняють від російських окупантів Херсонську та Запорізьку області.

22:57 В окупованій Новій Каховці чути вибухи. Повідомляється, що це сталося в районі військової частини – там була російська техніка.

22:05 У Тернопільській області чути вибухи.

21:35 У мережі з'явилося відео ймовірного вибуху в районі Авдіївського коксохіму.

21:10 Внаслідок обстрілу заводу "Азот" у Сєвєродонецьку сталася сильна пожежа, витекла велика кількість олії. Про це заявив голова Луганської ВДА Сергій Гайдай.

20:39 Суд Нідерландів визнав чотирьох 4 російських військових винними у знищенні рейсу MH17 - остаточно вирок буде оголошено до кінця 2022 року. Про це повідомила народний депутат України Леся Василенко.

20:14 Через втрату в живій силі окупанти облаштовують військовий шпиталь у населеному пункті Шебекіне Білгородської області на кордоні з Україною. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

19:05 Силам оборони України вдалося зупинити наступ ворога в районі Попасної – Генштаб ЗСУ.

18:30 Пропагандисти з терористичної "ДНР" водять "екскурсії" зруйнованим Маріуполем.

17:45 Вся Донецька область залишилася без електрики. Про це повідомив мер Краматорська Олександр Гончаренко.

17:00 На заводі "Азот" у Сєверодонецьку пролунав потужний вибух.

16:24 Трьох іноземців, які воювали у складі ЗСУ та були засуджені до смерті у терористичній "ДНР", можуть обміняти. Про це заявила міністр із питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

15:48 Росія продовжує блокувати постачання ліків, зокрема й життєво необхідних, з підконтрольних Україні територій на тимчасово окуповані. Через це сотні тисяч українців стали фактично заручниками медичного тероризму росіян.

15:19 У Херсоні російський паспорт захотіли отримати лише 23 особи. Здебільшого це місцеві колаборанти. У Мелітополі Запорізької області паспорти отримали 30 осіб. Це показує, що українці не сприймають цей туалетний папір під назвою "російський паспорт". І чекають на ЗСУ.

15:10 У російського танка при зустрічі зі штурмовиками 128-ї бригади ЗСУ відірвало башту.

14:44 Підконтрольні Росії бойовики "ДНР" збираються "судити" громадянина Південної Кореї, який воював за Україну. Раніше вони засудили до смертної кари двох громадян Британії та одного марокканця.

14:38 ЗСУ ведуть контрнаступ у Херсонській області на напрямках Киселівка, Солдатське та Олександрівка. Селище Таврійське повністю під контролем України.

14:25 У Дніпрі затримали агента рф, який збирав інформацію щодо розташування об’єктів мобільного зв’язку та українських військових підрозділів. "Зв’язковим" для нього був один із прокремлівських блогерів, у якого понад 300 тис. підписників. Сам агент планував зайняти "посаду" в окупаційній адміністрації у разі захоплення регіону.

14:07 Система ППО IRIS-T восени допоможе прикрити Київ, а за 3-4 роки убезпечить інші міста та важливі об'єкти України від ракетних ударів. Про це повідомив посол України у Німеччині Андрій Мельник. За його словами, виробництво системи для України завершиться наприкінці літа, потім пройде навчання, а постачання IRIS-T відбудеться у жовтні.

13:58 В Україні ліквідовано чергового рашиста - уродженця алтайського села Верх-Уймон, чемпіона світу з танкового біатлону старшого сержанта Олексія Бакулєва 1996 року народження.

13:20 В Ірпені затримали жінку, підозрювану у пособництві окупантам та мародерстві. Вона "наводила" окупантів на житло багатих сімей і разом із ними грабувала їхні будинки.

13:08 Україна разом із союзниками по групі G7 вже готує документ гарантій безпеки нашої країни. Про це заявив Зеленський на саміті з безпеки Shangri La Dialogue.

12:35 Наслідки пожежі у військовій частині Клинців Брянської області РФ.

12:24 Інформація про блокування рашистами заводу "Азот" в Сєвєродонецьку - цілковита брехня, яку розповсюджують російські пропагандисти. Про це заявив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай. Наші бійці тримають промзону міста і знищують російську армію.

12:00 До Києва прибула голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

"З президентом Зеленським я підіб'ю підсумки спільної роботи, необхідної для відновлення, та прогресу, досягнутого Україною на її європейському шляху". - написала Урсула.

11:49 Результат влучання ракети "Байрактару" по десантному катеру рашистів "Серна" біля острова Змеїного минулого місяця.

11:29 Окупанти вигадали фейк про розміщення в Одесі української ППО на місці поховання померлих від чуми. Такі вкиди є частиною інформаційно-психологічної операції РФ, яка має нагнітати панічні настрої серед українців, а також чинити тиск на світову спільноту для зниження рівня підтримки України.

11:24 На Харківщині загинуло четверо людей внаслідок обстрілу Чкалівської громади.

10:53 Посол України у Німеччині Андрій Мельник повідомив, що Німеччина має намір доставити в Україну гаубиці Panzerhaubitze 2000 близько 22 червня.

10:34 У Клинцях Брянської області у військовій частині горить парк із технікою, що прибула на ремонт з України.

10:04 У Сєвєродонецьку ЗСУ ліквідували окупантів, які знаходилися у палаці культури хіміків. Йдуть вуличні бої, окупанти контролюють більшу частину міста.

09:46 Ситуація в Сумській області. О пів на першу ночі ворог зі своєї території мінометним вогнем пошкодив будинки цивільних мешканців Ворожби та лінії електропередач. Близько 5 прильотів. Люди, на щастя, не постраждали. Ближче до першої години ночі росіяни 8 разів вдарили з міномету по території Шалигінської громади. Жертв та руйнувань немає.

09:24 Британська розвідка повідомляє, що з квітня російські середні бомбардувальники запустили десятки важких ракет повітряного базування Х-22 по наземних цілях. Однак ці ракети призначалися для знищення авіаносців, і при використанні з неядерною боєголовкою вони дуже неточні і можуть заподіяти значні побічні збитки - зокрема, жертви серед цивільного населення.

"Росія, ймовірно, вдається до таких неефективних систем озброєння, бо їй не вистачає точніших сучасних ракет, тоді як українська система ППО, як і раніше, утримує її тактичні літаки від завдання ударів по більшій частині країни", - йдеться у зведенні міноборони Великобританії.

09:10 Станом на ранок 11 червня більш ніж 779 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. 287 дітей загинули та щонайменше 492 дитини поранені.

08:53 Знищено вже понад 32 тисячі окупантів.

08:41 Бійці 40-ї Окремої артилерійської бригади ім. Великого князя Вітовта знищили групу російських фур із провізією та боєприпасами.

08:36 На Харківщині екіпаж Ударного Дрону 92 бригади знищив за одну ніч БМП та БТР рашистів.

08:23 У Запорізькій області під час святкування Трійці запровадять довгу комендантську годину, яка триватиме з 22:00 11 червня до 5:00 13 червня. Подовжена комендантська година діятиме на території:

  • Василівського,
  • Бердянського,
  • Мелітопольського,
  • Пологівського районів.

08:10 Окупанти обстріляли Криворізький район на Дніпропетровщині. Били по населених пунктах і з артилерії, і з "Ураганів". Двоє людей поранено. Вони перебувають у лікарні. Пошкоджено будинки, старостат, будинок культури. Село Велика Костромка - без світла та газу.

08:00 В ООН назвали воєнним злочином смертний вирок бойовиків ДНР трьом іноземним бійцям, які брали участь у воєнних діях у складі української армії: британцям Шону Піннеру й Ейдену Асліну та марокканцю Брагіму Саадуну.

07:50 На Південнобузькому напрямку загарбники удосконалюють фортифікаційне обладнання другого та третього рубежів оборони. Поблизу мостів через Північно-Кримський канал виявлено укріплені блокпости із залізобетонних конструкцій.

07:41 Зенітні ракетні війська ЗСУ вчора знищили 500-ту повітряну ворожу ціль в небі над Україною з початку повномасштабного вторгнення рф. "Ювілейною" ціллю став черговий безпілотник окупантів "Орлан-10".

07:36 У Чорному морі зараз перебуває шість носіїв російських ракет "Калібр".

07:23 В Генштабі заявили, що на Слов’янському напрямку РФ основні зусилля зосереджують на підготовці військ до наступу на Слов’янськ. Веде штурмові дії на напрямку Пасіка – Богородичне. Має успіх, намагається закріпитися на північно-західній околиці Богородичного. На Лиманському напрямку ворог проводить перегрупування військ та поповнює запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів з метою підготовки наступу на Слов’янськ та Сіверськ.

07:15 Українські бійці ліквідували під Бахмутом "вагнерівців". В одного із загарбників помітили шеврон із написом "Я не вірю ні в що, я тут просто для насильства".

07:06 Пріоритетом російської армії залишається координація наступу на південному сході Харківської області із зусиллями на північному заході Донецької області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни. Аналітики припускають, що російські підрозділи зазнали великих бойових втрат і можуть складатися із залишків інших частин. Можливо, вони отримали деякі підкріплення, але малоймовірно, що російські війська на цьому напрямі справді збільшили бойову міць на 50%.

07:00 Оновлена мапа бойових дій станом на 11 червня.

07:00 На Південному напрямку минулої доби знищено 39 російських військових і щонайменше 11 одиниць техніки. Також знищено польовий склад боєприпасів у районі Давидова Брода. У командуванні заявили, що, не маючи успіхів в просуванні на суші, ворог перевіряє міцність наших позиції вертолітними ударами з повітря. У відповідь наші Мі-8 завдали удару по скупченню противника в Херсонській області, а Су-27 - по складу боєприпасів і скупченню ворожої техніки в Миколаївській області. Під час вивчення маршруту просування вглиб окупованої Херсонщини наша розвідувальна група знищила групу рашистських десантників, заволодівши їхньою зброєю та засобами зв'язку.