RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Успіх ворога під Харковом та м'ясорубка під Бахмутом: хроніка війни 13 червня

Йде 110-й день повномасштабної війни Росії проти українського народу . Окупанти відбили частину деокупованих територій на півночі Харківської області. У Сєвєродонецьку ворог відтіснив ЗСУ від центру міста, але вуличні бої продовжуються, в районі Бахмута йде "м'ясорубка" за участю українських військових, окупантів та їхніх "союзників" із Донбасу.

"Апостроф" продовжує слідкувати за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 12 червня


23:45 Пишуть про сильні вибухи у Харкові!

23:33 У засудженого до "ДНР" до страти марокканця Брагіма Саадуна є українське громадянство, повідомляє Reuters з посиланням на батька засудженого Тахара Саадуна.

За словами Саадуна-старшого, його син став громадянином України у 2020 році після року служби в армії.

Він заявив, що його син здався в полон добровільно, тому має утримуватись у статусі військовополоненого поряд з іншими бійцями ЗСУ.

23:11 Вночі у понеділок, 13 червня, та ввечері напередодні російські окупанти вдарили містом Зеленодольськ на Дніпропетровщині. Загарбники прицільно били саме по цивільних об'єктах, одна людина загинула.

22:29 Через новий наступ росіян на півночі Харківської області Харків знову опинився у зоні досяжності ствольної артилерії супротивника.

Про це розповів радник голови ОПУ Олексій Арестович у ефірі "Фейгін Live".

22:15 Троє мирних жителів загинули сьогодні на контрольованій Україною частині Донецької області - по одному в Авдіївці, Новоселівці Першій та Курахівці, повідомив голова Донецької ОВ Павло Кириленко

22:00 СУ просунуло лінію фронту у Запоріжжі на 5-10 км

Тим самим українські захисники йдуть у напрямку Херсона, вибиваючи російських окупантів.

Крім того, суттєво зменшилась і чисельність живої сили рашистів.

21:32 Українські військові збили російський ударний гелікоптер Ка-52 "Алігатор" в Ізюмському районі.

21:26 Протягом усього дня окупанти самі обстрілювали Донецьк

20:57 Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився коментувати повідомлення про його спільну поїздку до Києва з президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі найближчими днями.

20:25 Німецький канцлер Олаф Шольц відкидає критику за затримку у постачанні важких озброєнь для України, оскільки Німеччина на сьогодні навчає українських військових.

"Ми збираємося доставити всю зброю, яка у нас є… прямо зараз йде навчання. Було б помилкою просто доставити Panzerhaubitze 2000, які є одним із найсучасніших видів зброї з найбільшими артилерійськими можливостями у світі, без будь-яких інструкцій, навчання чи чогось?" -або ще", - зазначив Шольц

19:42 Російські війська зруйнували всі мости, якими можна було доїхати до Сєвєродонецька (Луганська область).

Про це заявив голова Луганської обласної воєнної адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, російська пропаганда заявила про повний контроль над Сєвєродонецьком, але це не так.

"Частина міста все одно контролюється українськими захисниками. Якби вони повністю контролювали місто, у них не гинули б солдати. Але зруйнували всі мости, доїхати і довезти щось уже на сьогодні повністю неможливо. Евакуація неможлива. І дуже потужно вже обстрілюють Лисичанськ" , – зазначив Гайдай.

19:03 Президент Франції Еммануель Макрон планує відвідати Україну цього тижня.

Візит заплановано на середу, 15 червня. Макрон приїде до України після його поїздки до Молдови.

18:50 Україна отримає 110 антидронових рушниць EDM4S Sky Wiper від Литви.

Про це повідомляє журналіст Андріус Тапінас.

"Ми щойно купили і поставимо найближчим часом 110 потужних протибезпілотних рушниць литовського виробництва – EDM4S Sky Wiper", – написав він.

17:59 У Чорному морі знаходяться шість російських кораблів із можливим сумарним ракетним залпом до 36 ракет

17:12 У понеділок, 13 червня, Єврокомісія обговорила надання Україні, Молдові та Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС.

Єврокомісія провела попередні дебати, на яких обговорювалися заявки на вступ до ЄС трьох країн: України, Молдови та Грузії.

16:23 Окупанти зізнаються, що в Україні російська армія зазнає великих втрат. Через це у деяких солдатів уже не витримує психіки.

14:50 Аеророзвідка Нацгвардії та артилеристи ЗСУ знищили на Харківщині штаб окупантів. Нацгвардійці за допомогою безпілотника виявили штаб рашистів, склад із боєприпасами, скупчення техніки та живої сили. Вони передали інформацію пушкарям ЗСУ та українські воїни успішно все знищили.


14:20 ЗСУ звільнили три села на Донеччині та посунули ділянку фронту на 15 км, повідомляє Угруповання Об'єднаних сил.


13:50 Як стало відомо, що ворог завдав ракетного удару по Прилуках. Зафіксовано "прильоти" трьох ракет, повідомив чернігівський губернатор В'ячеслав Чалий. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

12:50 Мер Святогірська Володимир Бандура зрадив Україну та перейшов на бік окупантів. Ватажок фейкової "ДНР" Денис Пушилін провів з ним зустріч і призначив "головою адміністрації" міста.

12:30 СБУ затримала агента окупантів у передмісті Харкова. Місцевий мешканець фіксував місця дислокації підрозділів ЗСУ та інших військових формувань на території області. Серед іншого ворога цікавили координати блокпостів та військові укріплення.

11:27 Окупанти скаржаться, що ЗСУ має багатомільйонну підтримку, а українські снайпери відстрілюють їм чоловічу гідність.

11:15 Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк озвучив кількість зброї, необхідної Україні для завершення війни.

10:45 Голова Луганської ОВ Сергій Гайдай заявив, що на заводі «Азот» у Сєвєродонецьку сховалися до 500 цивільних осіб, серед них – 40 дітей. За словами губернатора, повноцінна евакуація із Сєверодонецька не проводиться, у місті точаться бої.

"Єдиний варіант виходу з міста - це пішки вціленим мостом, тому що автобуси не проїдуть - але це дуже небезпечно" , - заявив Гайдай.

10:20 Стало відомо, що у неділю, 12 червня, під Ізюмом зенітно-ракетні війська Повітряних сил України збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34, повідомив представник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

09:42 Окупаційна влада Маріуполя офіційно попередила, що з 1 липня вся гуманітарка - лише фактично непрацездатна. Решта – виживайте як хочете.

09:30 Завдяки СЗГ України спалено три ворожі "Гради", які противник застосовував для обстрілів Сєвєродонецька.

09:11 Ще 150 окупантів за добу отримали по два метри української землі:

09:03 У британській розвідці вважають, що найближчими місяцями операції з форсування річок на Донбасі будуть одними з найважливіших визначальних факторів у ході війни.

Щоб досягти успіху в поточному оперативному етапі наступу на Донбасі, Росії доведеться або завершити амбітні флангові дії, або провести штурмові переправи через річку.

08:55 Російська армія вдарила по місту Зеленодольськ та селу Велика Костромка на Дніпропетровщині по реактивним системам залпового вогню "Ураган", одна людина загинула і п'ятеро отримали поранення, повідомив голова Дніпропетровської ОВ Валентин Резніченко.

08:30 Станом на ранок 13 червня 2022 року російські окупанти в Україні вбили 288 дітей. Ще понад 815 дітей постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ.

08:00 На Харківському напрямку ворог зосередив зусилля на веденні позиційної оборони та запобіганні подальшому просуванню наших військ до кордону. Противник вів штурмові дії у напрямку Тернова – Ізбицьке, мав частковий успіх, закріпився на його північній околиці.

07:55 У Лисичанську внаслідок російських обстрілів загинули троє цивільних, у тому числі 6-річний хлопчик, повідомив голова Луганської області Сергій Гайдай. У Сєвєродонецьку росіяни мають перевагу в артилерії. Окупанти пошкодили очисні споруди та місцеву шахту.

07:50 На Бахмутському напрямку наші воїни успішно відобразили штурмові дії у напрямках Вікторівка – Врубівка та Камишеваха – Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі Золотого.

07:35 Ворог закріплюється за кордоном Роти – Миронівка. Для поліпшення тактичного становища та оволодіння панівними висотами безуспішно вів штурмові дії за напрямками Доломітне – Кодема, Доломітне – Новолуганське. Проводив повітряну розвідку БПЛА у районі Покровського.