RU  UA

"Заходитимемо в Крим": у Меджлісі розповіли про кроки України після звільнення Херсона

Після визволення Херсона від окупантів українська армія має розпочати процес визволення Криму.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів депутат Верховної ради, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чійгоз.

"Це буде така ж історія, як і в Криму всі 8 років. Я неодноразово повторював, що тримати Херсон у довгостроковій окупації – це втратити Україну. Це зараз розуміють і військові, і керівництво держави, і народ України. Тому коли зустрічаєшся там з нашими військовими, вони кажуть: "Ми йдемо далі, і ми заходитимемо до Криму", - сказав він.

За словами депутата, в цьому й буде критися основне вирішення питань про те, що буде з нашими громадянами на окупованих територіях, що буде з тими, кого розкидали колоніями в Росії на 15-20 років.

"Взагалі, що буде з майбутнім наших громадян на окупованих територіях. Потрібно звільняти Херсонщину та йти далі до Криму. Тут іншого шляху немає, бо без цих територій – Херсона, Запоріжжя, Маріуполя – немає України", - сказав він.

Читайте докладніше у матеріалі "Апострофа": ”Понаїхали” вже тікають із Криму, а росіяни отримають шлях смерті - кримський політик