RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Вибити окупантів з півдня України: у Зеленського пояснили, чого не вистачає ЗСУ

Українським військовим не вистачає далекобійної зброї для звільнення тимчасово захоплених росіянами територій на півдні країни.

Про це заявив радник очільника Офісу Президента Михайло Подоляк.

Перебуваючи за кілька кілометрів від російських позицій на Херсонщині посадовець заявив, що українські військові навіть з обмеженими ресурсами відтискають противника.

"Десятки зруйнованих сіл-привидів, які тимчасово покинуло життя… Наші хлопці на місцях, настрій бойовий. Навіть з обмеженими ресурсами відтискаємо ворога. Не вистачає одного - далекобійної зброї. У будь-якому разі ми викинемо Росію з півдня України", - зазначив він.

Радник зауважив, що з російською стороною немає сенсу домовлятись, тому що РФ зайшла сюди не воювати за щось, а знищити все.

"...це і є сутність "руського мира", це і є сутність того, що вони будуть робити в Україні. Вони не дадуть нам можливості жити спокійно, вони раз за разом, якщо ми неправильно закінчимо цю війну, а правильно закінчити - означає вигнати росіян з території України в повному обсязі. Якщо ми закінчимо війну неправильно, вони будуть постійно це з нами робити", - наголосив Подоляк.

Він пообіцяв, що ВСУ обов'язково будуть звільняти Херсонську, Запорізьку, Луганську та Донецьку області.

Як повідомлялося, Генерал Дмитро Марченко анонсував наступ української армії на півдні України та порадив дещо зачекати зі звільненням Херсона від окупаційних військ.