RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як російських військових злочинців змусити відповісти: офіцер ЗСУ назвав умову

Росія принципово не підписує і не ратифікує міжнародні договори, щоб не відповідати за законами міжнародного гуманітарного права, зокрема, за свої військові злочини, скоєні в Україні.

Про це полковник ЗСУ, військовий експерт Анатолій Кравчук розповів в ефірі Апостроф TV.

За його словами, це стандартна позиція Росії, тому комісія ООН, створена для розслідування військових злочинів, скоєних в Україні під час російського вторгнення, не змогла налагодити контакт із агресором.

"А те, що ООН фіксує ці масові злочини, у цьому нема жодних сумнівів ні для кого, перш за все для Росії. Тому тут є два варіанти: якщо війна затягнеться, це буде єдиною можливістю для Росії уникати відповідальності. Якщо найближчим часом буде перелом на нашу користь, завдяки постачанню озброєння із Заходу, Росія буде у невигідному становищі", - вважає військовий експерт.

Тоді, на його думку, міжнародні інститути зможуть масово притягнути до відповідальності злочинців, бо всі вони фіксуються, імена злочинців усі відомі.

"Але та ситуація, яка є зараз, дає російським злочинцям можливість уникати відповідальності” , - додав Анатолій Кравчук.

Більше інтерв'ю читайте на сайті "Апостроф": Путін породив злидні в Росії з єдиною метою - полковник ЗСУ