RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

ЄС у липні погодить 7 пакет санкцій: які заборони для РФ можуть запровадити

Європейський союз хоче погодити сьомий пакет антиросійських санкцій до кінця липня. У Брюсселі вживуть заходів, щоб ліквідувати шпаринки для обходу попередніх обмежень.

Про це кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк написав у Twitter.

“У ЄС є прагнення погодити сьомий пакет санкцій щодо Росії до початку літніх канікул наприкінці липня. Він може не включати газ та атомну енергетику, а більше списків, які закривають шпаринки у попередніх пакетах, та золото”, – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, керівник ОП Андрій Єрмак повідомив, що єврочиновники працюють над створенням єдиного органу, який відповідатиме за реалізацію санкційної політики. За його словами, це необхідно для забезпечення більш жорсткого та послідовного застосування обмежень проти країни-агресора через війну в Україні.

"Це може бути дійсно ефективне рішення, яке дозволить приймати санкційні рішення швидше, ніж зараз за формулою пошуку консенсусу серед усіх членів Євросоюзу", написав Єрмак.

Раніше на саміті G7 вирішили, що ціни на російську нафту обмежуватимуть майже на половину від поточних закупівельних, щоб покарати країну-терориста за її повномасштабне вторгнення в Україну.