RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Велика сімка" обвалить ціну російської нафти вдвічі: покарають за вторгнення в Україну

На саміті G7 вирішили, що ціни на російську нафту будуть обмежувати майже на половину від поточних закупівельних, щоб покарати країну-терориста Росію за її повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, пишуть у The Japan Times.

Країни G7 будуть розробляти механізм, за допомогою якого російська нафта "була і не могла бути куплена за вищою ціною", ніж ту, яку їй оголосять. План обмежень ціна на нафту можуть містити такі варіанти, як транспортування російської морської сирої нафти та нафтопродуктів у всьому світі, тільки якщо нафту купують за визначеною ціною або ще нижчою.

Лідери Великобританії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії та Сполучених Штатів, а також Європейського Союзу очікують, що обмеження цін на російську нафту посилить дію санкцій проти країни-агресора Росії, оскільки саме завдяки продажу енергоносіїв за високими цінами росіяни отримують мільярди доларів щодня для продовження повномасштабної війни проти України.

"Ми зіткнулися з серйозною ситуацією, в якій порядок миру похитнувся. Ми повинні показати, що агресія має велику ціну", – наголосив Кісіда у своїй промові.

Читайте також матеріал "Апострофа": Чудова "сімка": що дала Україні розмову світових лідерів. Саміт G7 підтвердив, що Захід не єдиний у розумінні, як саме слід тиснути на Кремль. "Апостроф" розбирався, які рішення на користь України було прийнято, а які – тимчасово відкладено убік.