RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Відстрочка мобілізації та виїзд за кордон: Зеленському подали петиції з важливих питань

Українці попросили надати право чоловікам призовного віку відвідувати дружин та дітей за кордоном.

Відповідна петиція з'явилася на сайті президента 22 липня 2022 року.

Автором звернення стала Клочко Катерина Валеріївна. Вона попросила надати право чоловікам призовного віку відвідувати дружин та дітей, які стали вимушеними переселенцями за кордоном з обмеженням терміну перебування та без права реєструватися за кордоном. Зробити це потрібно "для підтримки сімейних стосунків та психологічного стану дітей". Наразі є 91 на збір підписів, далі петицію може розглянути глава держави.

Це питання вже давно активно обговорюють українці. Були й пропозиції випускати чоловіків до сім'ї з обов'язковою грошовою заставою, яка стане гарантією того, що чоловік повернеться до України.

Крім того, 22 липня на сайті президента також з'явилася петиція з проханням відстрочення призову чоловіків у когось дружина в офіційній декретній відпустці. Автор звернення – Плісак Валентин Васильович.

"Пане Президенте, прошу надати відстрочку від призову на військову службу для чоловіків у кого дружина в офіційній декретній відпустці, як основного годувальника сім'ї та допомоги при вихованні маленьких дітей, це необхідно для нашого майбутнього та майбутнього наших дітей" , - йдеться у тексті петиції.

За день за неї проголосували вже кілька сотень українців.

Нагадаємо, раніше в Україні зареєстрували петицію, згідно з якою в країні мають заборонити роздавати повістки на вулицях, АЗС та блокпостах - вона набрала необхідну кількість голосів лише за два тижні і тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.