RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Спека до +40 градусів повернеться до України ще у липні: названі дати

Останніми днями в Україні спостерігається свіжа погода з комфортною температурою повітря, регулярними дощами та мінливою хмарністю. Однак вже до кінця липня спека повернеться та вдарить із новою силою до +40 градусів.

Про це свідчить прогноз на метеорологічному сайті Ventusky.

Наприкінці місяця спека досягатиме рекордних позначок, однак до 29 липня погода в Україні залишатиметься навіть дещо прохолодною для літа: уночі стовпчик термометра опускатиметься нижче +10 градусів.

Погода 29 липня

29 липня в Україні буде надзвичайно спекотна погода. На ділянках, які зафарбовані жовтим (прикордонні райони Волинської та Чернігівської областей), температура досягатиме +25 градусів. Ділянки, позначені світло-рожевим - до +30 градусів (Карпати, частково західні, північні та східні області). Однак на карті переважає саме фіолетовий колір, а це означає, що там буде до +40 градусів

Погода 30 липня

30 липня епіцентр спеки дещо переміститься у східному напрямку, а на заході та півночі України переважатиме температура повітря в межах +28+30 градусів. Найпрохолодніше в Карпатах та в Чернівецській області, де очікується +25 градусів.

Погода 31 липня

31 липня спекотні повітряні маси перемістять на південь країни - там прогнозується +37+41 градус. Водночас у північних та північно-західних регіонах дихати буде легше, адже там спека відступає. Разом з цим у центральних областях стовпчик термометра не опуститься нижче +29 градусів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Спад спеки та холодні ночі: чим порадує погода на тиждень