RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Посол України в США назвала умову переходу ЗСУ до наступу

Якщо США надасть достатню кількість зброї, зокрема реактивних артилерійських систем HIMARS, Україна зможе не тільки знищувати ворожі боєприпаси та обороняться, а й здійснити контрнаступ.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова, повідомляє cbsnews.

Вона зазначила, що українські фермери роблять усе можливе, щоб урятувати цьогорічний урожай – вони садили і тепер збирають його під вогнем. Трудівники намагаються таким чином нагодувати себе і світ, і не останню роль у цьому відіграє ефективне використання воїнами України наданої зброї.

"Ми бачимо вже добрі результати надання нам нових HIMARS та артилерії, що дозволить перейти в контрнаступ і звільнити наші території. Нам конче необхідно це зробити не тільки для зерна, а й для порятунку нашого народу", - заявила Маркарова.

За її словами, візит першої леді у Вашингтоні був ефективним, і Олена Зеленська зуміла донести інформацію про масштаби звірств росіян в Україні та нагальну необхідність надання зброї.

"Її послання про те, що в той час, як Росія вбиває, Америка рятує, я думаю, було почуте всіма присутніми тут. І так, ми говоримо про NASAMS та інші системи оборони. Ми також говоримо про більшу вогневу міць, більшу кількість артилерії , зокрема, HIMARS, яку нам пообіцяли минулої п'ятниці", - сказала посол України у США.

Вона додала, що українські захисники вже показали ефективність використання цієї техніки.

"Ми можемо знищити склади боєприпасів, які Росія створює на непідконтрольних територіях, і які ми фактично просуваємо на вільні території на півдні і, сподіваюся, з достатньою кількістю зброї. Ми можемо зробити те саме на сході, але зараз ситуація залишається дуже складною", - резюмувала Маркарова.

Раніше ми писали, що у США зробили заяву про постачання HIMARS для українських бійців.