RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Україна просить США про ще один ленд-ліз: про що йдеться

У вівторок, 26 липня, Кабінет Міністрів України звернувся до уряду США з проханням надати "газовий ленд-ліз". Додаткові поставки газу допоможуть нашій країні пройти найважчу зиму за всю історію. Очікується, що допомога допоможе акумулювати у газових сховищах 19 млрд кубометрів палива.

Європа без російського газу: кому Путін зробить гірше

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Прийняли звернення Уряду України до Уряду Сполучених Штатів Америки щодо надання нашій державі “газового ленд-лізу” для стабільного проходження опалювального сезону. Підготовка до найскладнішої зими в нашій історії продовжується, і в цій підготовці ми шукаємо всі можливі інструменти, щоб бути готовими до будь-яких сценаріїв”, – заявив чиновник.

Очікується, що скраплений газ доставлятиметься до Європи, а вже звідти надходитиме трубопроводом в Україну. Київ розраховуватиметься зі США після того, як збільшиться внутрішній видобуток газу.

Нагадаємо, 9 травня американський президент Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Символічно, що підписання відбулося у знакову дату для Росії – День перемоги. Подібна програма, що діяла вісімдесят років тому під час Другої світової війни, допомогла союзникам здолати гітлерівські війська.