RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

160-й день повномасштаб­ного вторгнення росіян: хроніка війни в Україні 2 серпня

Український народ 160-ту добу з початку повномасштабного вторгнення героїчно бореться з російськими окупантами. Кількість убитих українцями ворогів перевищила 41 тисячу, знищено тисячі одиниць бойової техніки. Українська армія продовжує отримувати від західних країн сучасне озброєння та завдавати точних ударів/ ЗСУ б'ють по складах боєприпасів, місцях дислокації та командних пунктах ворога. Зокрема, ЗСУ у перший день серпня на півдні знищили ворожий зенітно-ракетний комплекс "ТОР". Крім того, було ліквідовано 32 росіянина, самохідна гаубиця "Мста-С" та 4 одиниці броньованої техніки.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 1 серпня


22:22 Китай не збирається застосовувати ядерну зброю першою.

Про це повідомив голова департаменту МЗС КНР.

21:53 Після потужних вибухів близько дев'ятої вечора в одному з районів Миколаєва почалася пожежа.

Також є перебої зі світлом – мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

21:14 Повідомляють про вибухи у Миколаєві!

20:15 Російські окупанти випустили Україною 8 крилатих ракет - 7 з них збили сили ППО. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

18:30 Після зміцнення позицій ЗСУ в армії РФ почастішали конфлікти на етнічному ґрунті. Про це свідчить нова телефонна розмова російських загарбників, яку перехопила СБУ.

16:53 Полк "Азов" відреагував на визнання "терористами" "Верховним судом РФ" своїх бійців. Там закликали цивілізовані країни визнати Росію країною-терористом.

15:03 Окупант розповідає батькові, що вони використовують фосфорні боєприпаси, які запускають з "Градів". Батько нагадав, що це заборонено Конвенцією, та син відказав: "Папа, ты знаешь сколько тут всего используем, что запрещено впринципе".

14:22 Столтенберг повідомив про розмову з Зеленським. "Говорили про пріоритети військової підтримки. Вкрай важливо, щоб НАТО та союзники надавали ще більше допомоги Україні та робили це ще швидше. Також обговорювалася експорт першої партії зерна після вторгнення Росії та необхідність повної реалізації угоди під егідою ООН та Туреччини".

14:11 На Сумщині судитимуть священника, який під час окупації Конотопського району збирав з парафіян харчі та передавав російським окупантам. Також він "позичав" їм своє авто.

13:33 Так званий "Верховний суд РФ" визнав полк "Азов" терористичною організацією.

12:45 Дуда прирівняв росіян у Маріуполі з нацистами у Варшаві та відкрив фотовиставку "Варшава – Маріуполь".

"Те, що сталося тут, у Варшаві, під час Другої світової війни, коли тут велись бої, а німці бездушно вбивали цивільних жителів столиці, і, на жаль, російська агресія проти України сьогодні – однаково жорстокі", - сказав президент Польщі.

12:22 Підбитий, але вже трофейний Т-72Б3 на південному напрямку.

11:48 Розпочалася обов'язкова евакуація із Донбасу. Перший поїзд прибув сьогодні вранці до Кропивницького.

11:30 Бельгія через вторгнення РФ в Україну заморозила російських активів на понад 50 мільярдів євро.

11:13 Російські війська можуть піти на прорив на південному напрямку, попереджає начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк. За її словами, там зараз спостерігається певний маневр рашистських військових, який може свідчити про накопичення сил або для утримання оборони, або для здійснення наступу.

11:05 Медведєв заявив, що Грузія має бути повністю окупована, бо вона "раніше не існувала".

"Після звільнення Києва та всіх територій Малоросії від банд націоналістів, які проповідують вигадане ними українство, Русь знову стане єдиною. Після цього під єдиною рукою Москви на чолі зі слов'янським народом ми підемо в наступний похід для відновлення кордонів нашої Батьківщини, які, як відомо, ніде не закінчуються".

10:37 Так зараз виглядає будинок культури в Ірпені.

10:18 Російські окупанти вранці влучили у один з гуртожитків у Миколаєві, який належить вищому навчальному закладу. Загиблих немає, однак охоронець отримав контузію. Будівля суттєво пошкоджена. Також внаслідок вибуху пошкоджено поряд розташовані будинки.

09:58 САУ 2с7 "Піон" виходить на полювання.

09:43 Евакуація з окупованого Енергодара Запорізької області тимчасово неможлива. Після тривалого дощу проїхати до Запоріжжя об’їзною дорогою біля Кам’янського фізично не можна.

09:22 Вночі російська армія обстріляла Чугуїв. Окупанти влучили у житловий будинок та будівлі інфраструктури, поранених немає.

09:05 Купи сміття та сморід. Так виглядають території в Харківській області, які були звільнені нашими воїнами, саме в тому стані, в якому їх покинули окупанти.

08:53 Орієнтовні втрати противника станом на 2 серпня.

08:31 Подарунки" від російських "Ураганів", які сьогодні прилетіли у Карпівську громаду Криворізького району на Дніпропетровщині.

08:12 Історія про бійців зведеного прикордонного загону, які відбивали населений пункт за населеним пунктом. Під час одного з артилерійських обстрілів четверо військових загинули.

07:53 Таманська дивізія в ході поразки під Ізюмом загубила навіть рапорта "атказніков".

07:46 Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна отримує від ФРН новітню зброю, деяка настільки сучасна, що її ще не було поставлено навіть на озброєння Бундесверу.

07:23 Росія використовує Запорізьку АЕС як військову базу для обстрілу українців.

"Зараз Росія використовує АЕС як військову базу для обстрілу українців, усвідомлюючи, що вони не можуть і не будуть стріляти у відповідь, оскільки це загрожує випадковим ураженням ядерного реактора або сховища високорадіоактивних відходів. Це виводить уявлення про "живий щит" на зовсім інший, жахливий, рівень", - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

07:08 Посилений взвод військ РФ тричі намагався провести розвідку боєм у напрямку Білогірки та Трудолюбівки на Херсонщині. Зазнавши втрат в особовому складі та техніці, відступив.

06:54 Блінкен назвав умову, за якої може бути застосована американська ядерна зброя:

"США розглядали б можливість застосування ядерних озброєнь тільки за надзвичайних обставин, для захисту життєво важливих інтересів США, союзників та партнерів".

06:37 Оновлена мапа бойових дій.

06:37 О четвертій ранку в кількох районах Миколаєва пролунали вибухи, одна людина поранена.