RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Після вибухів на авіабазі в Криму на Путіна чекає нестерпне приниження - Bloomberg

У вівторок, 9 серпня, поблизу села Новофедорівка в окупованому Криму пролунала серія вибухів. Тим часом, низка ЗМІ, зокрема європейських та американських, заговорила про те, що цей інцидент негативно позначиться на престижі російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє Bloomberg.

Вибухи на військовому аеродромі, який з 2014 року перебуває під контролем російських військ, були зустрінуті з тріумфуванням в Україні та жахом у Росії. Для обох країн Крим є символічним місцем, адже з півострова 8 років тому розпочалася російсько-українська війна.

Тепер в очах багатьох Путін ризикує бути нездатним захистити свій народ від війни, хоча в Кремлі неодноразово заявляли, що "Росію надійно захищено". У свою чергу президент України Володимир Зеленський заявив, що війна має закінчитися там, де почалася – у Криму.

Україна отримала і продовжує отримувати від західних союзників найновішу зброю, включно з РСЗВ "HIMARS" - вони показали свою ефективність при завданні ударів по російських військових об'єктах на окупованих територіях. Не виключено, що наступною метою може стати Кримський (Керченський) міст, що з'єднує захоплений острів з материковою частиною РФ.

Для України величезний автомобільний і залізничний міст, що з'єднує Крим з Росією через Керченську протоку, є очевидною метою - ЗСУ хочуть перерізати лінії постачання для російських окупаційних військ.

У свою чергу, для Путіна, який свого часу назвав будівництво мосту "важливою історичною місією", будь-яка подібна атака означатиме його приниження на весь світ.

Як повідомляв "Апостроф", після вибухів люди почали масово залишати окупований Крим.