RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Обстріл кількох районів Харкова та нові удари по Криму: хроніка війни 16 серпня

174-ту добу триває повномасштабна війна, розв'язана Росією проти українського народу. Окупанти продовжують зазнавати великих втрат, не досягнувши поставлених перед собою цілей на сході та півдні України. Тим часом у ворога стався розкол: бойовики так званої ЛНР, зовсім позбавлені мотивації продовжувати війну, відмовилися допомагати "братському народу ДНР".

Напруженою залишається ситуація на Запорізькій АЕС. У російському МЗС загрожують делегації МАГАТЕ, заявивши, що поїздка на ЗАЕС через Київ, а потім через лінію зіткнення стане дуже небезпечною і РФ ніяк не може забезпечити їхню безпеку. Так відомство відреагувало на заяву представника генерального секретаря ООН про те, що ООН могла б допомогти організації такої поїздки.

Вночі окупанти завдали нового ракетного удару по Харкову. Вранці біля Джанкоя завдано удару, ймовірно, складах окупантів.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 15 серпня


23:37 Один із колишніх керівників терористичної "ДНР", нині депутат Державної думи Росії Олександр Бородай "засвітився" на фронті. На відеокадрах можна побачити, як він знаходиться всередині САУ з літерою "Z" і стріляє з неї. Не виключено, що постріли були у бік позицій Збройних сил України.

22:42 Загальні доходи бюджету Росії у липні 2022 року скоротилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 26%. Це пов'язано з повномасштабною агресією проти України, заявив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

21:47 Хакери з Росії здійснили атаку на сайт української державної компанії "Енергоатом" - її назвали найбільшою після 24 лютого 2022 року.

21:12 Російські окупанти продовжують обстрілювати Україну - під ударами опинилися Харків та інші міста країни.

20:25 Внаслідок вибуху в будівлі СБУ в окупованому Лисичанську загинули щонайменше 100 російських загарбників - голова Луганської ОВА Гайдай.

19:40 Російські окупанти спробували вести наступ у районі населених пунктів Соледар, Зайцеве та Майорськ, але зазнали втрат і відступили - Генштаб ЗСУ.

18:35 На тлі війни з Україною, що триває, а також потенційної загрози нападу Росії, в естонському місті Нарва демонтували пам'ятник радянським воїнам - танк Т-34. Його перевезли до військового музею.

17:41 Росія сконцентрувала навколо України близько 430 літаків та понад 360 вертольотів. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

16:20 Служба безпеки України затримала у Слов'янську Донецької області російського агента, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів ЗСУ. Ним виявився громадянин Росії, який мав вид на тимчасове проживання в Україні.

15:38 Вокзал Сімферополя. Після сьогоднішніх вибухів у Криму на вокзалі утворилися черги з охочих залишити півострів. Ось тільки люди не можуть виїхати, оскільки окупаційна "влада" скоротила маршрут потягів, що прямували з Росії. Місцевих та туристів відправляють на автобуси.

15:16 У Нікополі повідомляють про вибухи.

14:56 Відбувся черговий обмін загиблими. Тіла ще 19 захисників України повернули додому.

14:47 За даними СтратКому ЗСУ, в районі аеродрому поблизу Джанкою було розгорнуто, за попередніми даними, щонайменше 8 ЗРС С-400, 3 ЗРК С-300, 5 ЗРПК "Панцир-С1". Крім того, на аеродромі було зосереджено 440 ТПК (транспортно-пускові контейнери) для відправлення до Херсонської та Запорізької областей, для обстрілів Миколаєва та Запоріжжя.

Також у районі залізничної станції "Азовська" проводилося розвантаження 17 ББМ, 10 САУ "Гвоздика", 7 САУ "Мста-С", 2-х САУ "Піон", 3 од. РСЗВ БМ-21 "Град", а також боєприпасів. І це без урахування того, що вже там стояло.

13:50 Окупанти заборонили виїжджати вчителям з Маріуполя, на них припинили видавати перепустки. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко. За його словами, масово фіксуються випадки, коли окупанти переконують вчителів виходити на роботу силою.

13:18 У Криму над військовою авіабазою у смт Гвардійське стоять клуби чорного диму, повідомляють росЗМІ з посиланням на місцевих мешканців. Раніше на території військового об'єкту пролунало кілька вибухів. Військові відомства та правоохоронні органи окупантів перевіряють версію з атакою малим безпілотним літальним апаратом на склад боєприпасів.

12:56 Після серії великих втрат у Чорному морі російський флот зазнає труднощів з ефективністю контролю. Також фактично нейтралізована десантна загроза Одесі. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

12:00 Фінляндія видаватиме менше віз туристам із Росії. У МЗС заявили про пріоритет для тих, хто хоче в'їхати до сім'ї, на навчання чи роботу.

11:55 СБУ затримала агента РФ, який коригував ракетні удари по Запоріжжю в обмін на обіцянку "керівної посади" у разі окупації міста.

11:23 У Латвії розпочали збір коштів на Bayraktar для України. Вже зібрано понад 85 000 євро. Загалом необхідно зібрати 5 мільйонів євро.

11:16 Колаборанти у Криму підтверджують пошкодження залізниці під Джанкоєм через розліт боєприпасів.

10:52 Шойгу видав бажане за дійсне.

10:31 Вранці у Мелітополі зафіксовано 2 вибухи в районі підстанції. Після цього зупинилось мовлення ефірного телебачення, захопленого рашистами. За попередньою інформацією пошкоджено транзитний кабель.

10:18 У Криму через вибухи на складі боєприпасів в Джанкойському районі евакуйовано близько 2 000 людей.

10:13 Нічний обстріл Краматорська. Знову приватний сектор, зруйновані будинки. За попередньою інформацією, без жертв.

09:53 Вночі, близько 2:40, масовано обстріляли Баштанський район Миколаївської області. Загинула жінка. Її тіло під завалами будинку знайшли рятувальники.

09:39 Вже майже 44 000 вбитих окупантів.

09:23 За попередньою інформацією, у Джанкойському районі сьогодні вранці сталося одразу дві НП: пожежа на трансформаторній підстанції в Джанкої та детонація на складі боєприпасів у селищі Майське.

09:18 Міноборони РФ заявило, що зранку в районі Майського (неподалік від Джанкоя) в тимчасово окупованому Криму сталася пожежа на складі боєприпасів військової частини. У результаті припаси здетонували.

08:55 В ceлuщi Азoвcькe бiля Джaнкoя продовжуються вибухи на складі боєприпасів. У самому Джaнкoї також є куди вдарити. Там poзтaшoвaнuй aepoдpoм, дe, згiднo з вiдкpuтuмu дaнuмu, дucлoкуєтьcя 39-й гeлiкoптepнuй пoлк 27-ї змiшaнoї aвiaцiйнoї дuвiзiї 4-гo кoмaндувaння ВПС i ППО Пiвдeннoгo вiйcькoвoгo oкpугу, тpu aвiaцiйнi ecкaдpuльї нa Мi-8, Мi-35М, Мi-28, Кa-52 i гeлiкoптepu пpuкopдoннoї cлужбu ФСБ Рociї.

08:24 Мер Вадим Лях підтвердив нічні удари по Слов'янську: "У нас знову нічні обстріли: кілька мікрорайонів, зокрема Лісний. Тут горів кар'єр та постраждав гуртожиток ДДПУ. Жертв та поранених, на щастя, немає".

08:18 Момент вибуху під Джанкоєм.

07:55 В Дніпропетровській області від російських ударів знову потерпали два райони - Нікопольський та Криворізький.

Криворізький район ворог обстріляв з "Ураганів". Поцілив по Мар’янському та Великій Костромці Зеленодольської громади. Поранені двоє жінок - 20 та 84 років. У селах пошкоджені кілька приватних будинків та газогін.

Нікопольський район російська армія накрила вогнем двічі за ніч. По мирній території 40 прильотів з "Градів" та 10 зі ствольної артилерії. У Червоногригорівській громаді понівечені 9 приватних будинків, гаражі, автомобілі. Обстрілом зачепило два склади з зерном та техніку місцевого агропідприємства. Перебито газовід та лінію електропередач. До двох тисяч людей залишилися без світла. На місці працюють аварійні бригади.

07:46 Місцеві telegram-канали повідомляють про вибухи у тимчасово окупованому Генічеську на Херсонщині та біля Джанкоя в Криму.

07:22 Херсонська область. Спроба покращити тактичне положення штурмовими діями в напрямку Зелений Гай – Новогригорівка завершилась для ворога значними втратами та відступом.

07:08 Воронка після удару рашистів по Вугледару.

06:53 В окупованому Донецьку повідомляють про численні вибухи.

06:45 Карти бойових дій на сході та півдні країни.

06:45 Вночі російські окупанти обстріляли п'ять із дев'яти районів Харкова - Шевченківський, Київський, Салтівський, Індустріальний та Холодногірський, повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов: "Такого радіусу удару ракетами по місту не було давно. Про постраждалих інформації зараз немає". Є руйнація інфраструктури, інших об'єктів, доріг.