RU  UA

Люблять сакральні дати: замкомбата пояснила посилення атак окупантів під Харковом

Напередодні 31-го Дня Незалежності України окупанти активізували наступальні дії під Харковом, постійно обстрілюють позиції українських військових і атакують.

Про це заступник командира добровольчого батальйону "Карпатська Січ" Марія Чашка розповіла в ефірі Апостроф TV.

За її словами, на напрямку, де тримає позиції "Карпатська Січ" і Легіон Свободи загалом, за останній період ситуація дуже ускладнилася - ворог сильно атакує, посилилися обстріли позицій.

"Хоча обстріли й раніше не затихали, але зараз ворог намагається пробитися на нашому напрямку доволі інтенсивно. Позиції нашого батальйону обстрілюють цілодобово, ворог використовує всі види зброї, не гребує в останні дні авіацією і вже традиційними для нього забороненими видами озброєння. Постійно намагається штурмувати, прориватися, проте наші козаки дуже успішно утримують оборону, дуже активно реагують і відбивають атаки ворога. Але ситуація дуже напружена і бої йдуть дуже жорстокі", - каже заступниця комбата.

"Це, напевно, пов'язано з тим, що вони (окупанти. – Ред.) намагаються довести нам, що наша незалежність не така вже сильна й міцна. Вони люблять всі такі сакральні дати і вважають, що вони мають якесь значення", - додала Марія Чашка.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Росіяни кидають своїх та танками проїжджають по загиблих - замкомандира "Карпатської Січі"