RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Загроза атомного вибуху на ЗАЕС та "путінський призов": хроніка війни 26 серпня

Почалася 184-та доба повномасштабної війни Росії проти українського народу. Окупанти намагаються максимально загострити ситуацію на захопленій Запорізькій АЕС, а президент РФ Володимир Путін підписав указ про збільшення армії.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 25 серпня


23:44 Іран передав Росії сотні БПЛА: їх можуть використати у війні проти України - Associated Press.

22:04 В окупованому Новоозерному поблизу Євпаторії чути вибухи – працює ППО.

21:16 ППО у Запоріжжі збили ворожі ракети: є руйнування, постраждалих немає – голова ОВА Старух.

19:34 З'явилися кадри підриву авто колаборанта, начальника "МРЕО" окупованого Старобільська на Луганщині Аскяра Лайшева. Це трапилося ще 11 серпня – від отриманих поранень він помер.

18:10 У Мережі з'явилося відео наслідків удару по окупованій Кадіївці (колишній Стаханов) Луганської області – там було знищено близько 200 загарбників.

16:10 В окупованому Бердянську Запорізької області підірвали автомобіль заступника начальника "ДАІ" Олександра Колесникова. За попередніми даними, він сам зазнав поранення.

15:20 Кучний приліт ракет HIMARS по Антонівському мосту у Херсоні потрапив на відео.

14:00 Багатостраждальному Антонівському мосту під Херсоном знову дісталося.


13:50 Бійці сил спецоперацій "Азов" (Харків) у селищі Тернова знищили склад з БК та 38 росіян.

13:15 Чорнобаївка під Херсоном також мінус БК. Рахунок вже можна не говорити, там цифри високі.

12:50 У районі Херсона чутно сильні вибухи. Це - точкові влучання по позиціях окупантів.

12:05 СБУ нейтралізувала злочинне угруповання, яке перейшло на бік РФ під час тимчасової окупації Бучанського району на Київщині. Зловмисники орієнтували загарбників на місцевості та підказували геолокації для облаштування вогневих позицій ворожої артилерії, у тому числі серед житлових будинків.

11:10 Патріот у Ялті зворушливо нагадав, що навіть окупований Крим – це також Україна.

10:50 В окупованій Кадіївці (Стаханів) Луганської області ЗСУ знищили базу російських окупантів, яку вони облаштували у готелі "Донбас".

"Знову почуто молитви росіян про "хоч камені з неба"... Ну от прилетіли... Та так, що аж 200 по 200 рашистських ВДВшників. Далі буде", - повідомив голова Луганської ОВ Сергій Гайдай.

10:15 Бельгія надасть нелетальну допомогу для українських військових на 8 млрд євро, заявила міністерка закордонних справ Бельгії Аджі Ляліб.

Ця допомога надійде через трастовий фонд НАТО та включатиме обладнання для надання першої медичної допомоги, в тому числі аптечки, зимовий одяг, фармацевтичні препарати, прилади нічного бачення.

09:20 За останню добу окупанти втратили вбитими 400 людей, знищено сім танків та шість бронемашин ворога.

08:30 В Мелітополі окупанти намагаються погрозами та тиском на батьків та вчителів розпочати 1 вересня роботу шкіл.

Батьків зразу попереджають, потім штрафують на 40 тисяч рублів, а потім погрожують позбавляти батьківських прав. Але найцинішніше – окупанти пропонують батькам "купити" дітей за 10 тис рублів премії батькам, якщо ті приведуть дітей до школи 1 вересня. Це все для того, щоб прикриватися дітьми як живим щитом та промивати мізки пропагандою. Про це мер Іван Федоров розповів в ефірі Апостроф TV.

08:05 На Wall Street Journal вийшла стаття, в якій пишуть, що Пентагон надасть операції в Україні назву і призначить командувача.

По-перше, це формальне визнання, що американська армія бере участь у конкретних бойових діях навіть, якщо її військові і не б'ються на нашому боці, а лише навчають армію, забезпечують озброєнням і розвідданими.

По-друге, США можуть почати виділяти довгострокове цільове фінансування та надавати відстрочки, пропонувати шляхи вирішення проблем.

Пентагон має намір створити постійну команду допомоги Україні, тобто перехід від переважно одноразових проектів щодо навчання та допомоги українцям до довгострокової стратегії, яка може тривати не один рік.

07:35 На Слов’янському напрямку противник вів бойові дії з метою утримання зайнятих раніше рубежів та недопущення просування підрозділів Сил оборони, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

07:20 На Донецькому напрямку ворог не полишає спроб ведення штурмових та наступальних дій.

07:07 На Бахмутському напрямку біля Соледара, Бахмута та Кодеми ворог вів наступальний бій, успіху не мав.

06:30 У звіті ISW сказано, що Росія несе відповідальність за атаки на захоплену Запорізьку АЕС та навколо неї, хоча намагається звинуватити Україну. Аналітики зазначили, що російські військові мілітаризували ядерний об'єкт, хоча ЗАЕС знаходиться далеко від лінії фронту і не зазнає неминучої атаки ЗСУ.

На думку американського Інституту вивчення війни, лінія фронту в Україні та найбільш гарячі ділянки фронту виглядають таким чином:

05:50 Президент Володимир Зеленський заявив, що обстрілами ліній електропередач Росія поставила Україну та всіх європейців у ситуацію за крок від радіаційної катастрофи, а світ світ має розуміти, яка це загроза: якби після блекауту не спрацювали автоматика та наш персонал станції, ми вже зараз були б змушені долати наслідки радіаційної аварії.

05:30 Президент РФ Володимир Путін все ще намагається уникнути оголошення загальної мобілізації, про що свідчить досить скромне збільшення чисельності ЗС РФ відповідно до підписаного ним указу, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Російські військові, мабуть, хочуть відшкодувати збитки від вторгнення в Україну та зібрати сили для продовження "операції".