RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ультиматуми не сприймає: Зеленський пояснив відмову від переговорів з Путіним

На тлі успішного контрнаступу ЗСУ, в Кремлі знову заговорили про можливість переговорів з Україною, проте президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогоднішній день він не планує проводити переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Причина в тому, що РФ висуває ультиматуми та не демонструє готовності до конструктиву.

Про це Зеленський говорив в інтерв'ю CNN.

За словами президента, не в його принципах починати розмову з людиною, що висуває ультиматуми.

"На сьогодні ні. Я не бачу жодного бажання з їхньої (Росії - ред.) сторони, щоб бути конструктивними. Щодо їхніх ультиматумів, то мені все одно, хто ці ультиматуми висував - він (Путін - ред.) чи хтось інший. Це мій принцип — я не говоритиму з тим, хто ставить ультиматуми", - пояснив свою позицію Зеленський.

Глава України наголосив, що будь-які домовленості між сторонами, можливі лише за умови повного виведення військ ворога з України.

"Я знаю, що деякі країни підштовхують нас у напрямку мінського процесу. Я хочу, щоб світ визнав, що одна справа - дипломатичне рішення, а інша - Мінськ-2, -3, -5, -10. Це дві різні речі, тому що Мінськ - порожній папірець, який дозволить Росії відпочити перед наступним вторгненням", - резюмував Зеленський.

Читайте також матеріал "Апострофа": У Росії шукають хоч когось у світі, хто умовив би Україну сісти за стіл переговорів - політолог.