RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія пропонувала Україні переговори на тлі успіхів ЗСУ: що відповів Київ

На тлі масштабного контрнаступу Збройних сил України російські посадовці кинулися пропонувати мирні переговори. Київ пропозиції проігнорував, адже не планує грати за сценарієм противника.

Про це розповіла очільниця Міністерства з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина, пише France 24.

За її словами, Росія прагнула відвернути увагу і зупинити стратегічні плани України.

"Вони хочуть відвернути нашу увагу і зупинити те, що було стратегічно заплановано за місяць до цього. Це не той сценарій, який ми збираємося розігрувати", - зауважила Стефанишина.

Вона зазначила, що перш ніж сідати за стіл переговорів - Україна разом із партнерами має реалізувати всі військові та дипломатичні плани. Потрібен слушний момент, він настане після масової деокупації українських територій.

"Необхідно, щоб ми використали цей імпульс (ред. - контрнаступ ЗСУ) для масової деокупації нашої території, а потім, звичайно, ми будемо готові до переговорів, заснованих не на російських ультиматумах, а на чомусь, що дозволило б закінчити війну, але також і уникнути наступної війни на нашій землі, коли Росія зможе поновити свої резерви", - наголосила міністр.

Як раніше повідомлялося, президент України заявив, що в нього немає в планах проведення переговорів з президентом РФ.