RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"ЛДНР" хочуть провести "референдум" про приєднання до РФ: у чому суть "багатоходівки"

У понеділок, 19 вересня, т.зв. "громадська палата ЛНР" звернулася до лідера місцевих бойовиків Леоніда Пасічника з вимогою негайно провести "референдум" про приєднання до Росії.

Про це повідомило "Радіо Свобода".

З ініціативою виступила "заступник голови палати" Ліна Вокалова. Вона зазначила, що населення окупованої Луганської області нібито підтримає ініціативу про приєднання до Росії, що, в свою чергу, "убезпечить територію республіки".

За кілька годин з аналогічним зверненням до лідера бойовиків "ДНР" Дениса Пушиліна виступила і "громадська палата" ОРДО. Там заявили, що хочуть встановити між Україною та терористичною "ДНР" державний кордон Росії.

Варто зазначити, що ці заяви пролунали на тлі контрнаступу Збройних Сил України на кордонах Донецької та Луганської областей. Військовий оглядач Денис Попович назвав цю ситуацію "багатоходівкою" і заявив, що її автори "хочуть убити двох зайців".

"Російський фронт на сході сиплеться. Темпи просування ЗСУ не дозволяють сконцентрувати резерви для того, що захистити те, що було захоплено, принаймні, в Луганській області. Тому потрібен терміновий референдум, щоб спробувати утягнути те, що залишиться, оголосивши шмат Луганщини та Донеччини "територією Росії". Якщо ЗСУ не зупиняться і продовжать наступати вже на "територію Росії", то виникають всі підстави для оголошення мобілізації задля "захисту Отєчєства" та спробувати все ж закидати ЗСУ "м'ясом". Паралельно цей "м'ясний ряд" можна буде використати як додатковий аргумент, для того, щоб все ж таки спонукати Київ до переговорів", - зазначив Попович.

За його словами, у Кремлі можуть бути не в курсі про таку "блискучу комбінацію", про що свідчить мовчання прес-служби Путіна.

Раніше ми повідомляли, що Росія не поспішає проводити псевдореферендуми на окупованих територіях Херсонської області з можливих трьох причин.