RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Символ героїчного захисту Маріуполя: хто такий майор "Волина"

У середу, 21 вересня, пізно ввечері відбувся обмін 200 українських військових (зокрема 108 "азовців") на екс-нардепа Віктора Медведчука, якого звинувачують у держзраді. Серед 124 українських офіцерів, що отримали свободу, виявився і майор-морпіх Сергій Волинський (позивний - "Волина").

"Апостроф" знайомить читачів із цією неординарною особистістю.

Сергій Ярославович Волинський – уродженець Полтави, 30 років. Майор ЗСУ, з квітня 2022 року в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, учасник боїв за Маріуполь та військових операцій у Донецькій та Луганській областях.

Волинський закінчив Національну академію сухопутних військ ім. Сагайдачного, після цього служив у Криму, аж до окупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецназівець з життя та ультрас у душі: хто такий підполковник Нацгвардії "Редіс"

"Волина" став одним із символів героїчного захисту Маріуполя. У квітні 200 морпіхів під командуванням Волинського вирвалися з російського оточення на меткомбінаті Ілліча та з'єдналися з військовослужбовцями полку "Азов" на заводі "Азовсталь", де тримали оборону майже три місяці.

Майор записав резонансне відео до світових лідерів із проханням деблокувати Маріуполь для евакуації цивільних.

Потрапив у полон 20 травня, звільнений рівно через чотири місяці - 21 вересня.

Волинський нагороджений орденами "За мужність" ІІІ ступеня, "За військову службу України" та орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Також має нагороду від президента "За участь в антитерористичній операції".

До закінчення війни в Україні Волинський перебуватиме у Туреччині: саме такою була умова звільнення його та ще чотирьох командирів, які керували обороною "Азовсталі".

Сергій Волинський – другий праворуч