RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Контрнаступ ЗСУ та закупівля Росією нових "шахідів": онлайн війни 16 жовтня

Українська армія 235-й день з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів веде кровопролитні бої з ворогом. На сьогодні ліквідовано 65 тисяч рашистів.

Фахівці американського Інституту вивчення війни повідомляють про можливе укладання Росією нового контракту з Іраном на постачання безпілотників Arash-2. Вони нібито швидші та руйнівніші, ніж безпілотники Shahed-136, які РФ вже активно використовує в Україні.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 15 жовтня


23:57 У Росії на вимогу генпрокуратури заблокували український сайт "Хочу жити", за допомогою якого військовослужбовцям ЗС РФ пропонувалося подати заявку на здачу в полон ЗСУ та зберегти своє життя.

23:09 Гроші, отримані як винагорода за затримання російського бойовика Ігоря Гіркіна, підлягають обов'язковому декларуванню. Про це заявили у Національному агентстві з протидії корупції.

22:18 На Миколаївщині є "прильоти". Про це повідомив у Telegram голова ОДА Віталій Кім.

21:23 Бійці підрозділу "Кракен" ГУР Міноборони України показали унікальні кадри боїв із російськими окупантами за Куп'янськ-Вузловий Харківської області.

Обережно!!! Відео містить елементи 18+!!!

20:11 У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області лунають вибухи та спалахнула пожежа.

19:30 Позашлюбна дочка міністра оборони Росії Сергія Шойгу Дар'я отримала паспорт Литви (країна-член Європейського Союзу та НАТО). Про це йдеться у розслідуванні LRT.

18:59 Робота т.зв. "зерновий коридор" буде продовжено після 22 листопада. Про це заявили у міністерстві інфраструктури України.

18:08 Франція поставить Україні зенітні ракетні комплекси (ЗРК) малої дальності Crotale. Нідерланди. Дальність ураження: 500-10 000 метрів; висота поразки: до 6000 метрів.

17:39 Сили ППО України збили російську ракету, що летіла з боку Азовського моря.

17:20 На тлі інформації про постачання до Росії з Ірану ракет малої та середньої дальності, а також БПЛА, міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликав надати Україні військову допомогу.

16:35 Підрозділи аеророзвідки ЗСУ виявили техніку російських окупантів у Херсонській області за допомогою БПЛА "Лелека-100" та знищили її високоточним керованим снарядом M982 Excalibur калібру 155 мм.

Відео: фонд "Повернись живим".

15:58 Під Мінськом помічено рух військової техніки з новими тактичними знаками.

15:17 Уряд РФ повідомив своїм мобілізованим, що якщо вони виживуть та отримають статус ветерана бойових дій, то зможуть претендувати на "першочергове встановлення квартирного телефону". Серед інших пільг їм також пообіцяли безкоштовні протези, окрім зубних.

14:50 У Кальміуському районі Маріуполя сотні людей шикуються в черги і стоять годинами, щоб отримати безкоштовний хліб від окупантів. Найближча точка для покупки продукції знаходиться на відстані трьох кілометрів.

14:40 Сербія закриває посольство в Україні з міркувань безпеки.

14:12 Головне управління розвідки Міноборони України гарантує виплату $100 000 за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон.

13:53 Іран має намір передати Росії балістичні ракети класу "земля-земля" для війни проти України, пише The Washington Post, посилаючись на дані американської розвідки. Перша партія балістичних ракет Fateh-110 та Zolfaghar вже готується на заводах в Ірані. Ці ракети здатні вражати цілі на відстані 300 і 700 км.

13:45 Станом на сьогодні РФ тримає на бойовому чергуванні в Чорному та Азовському морях 10 кораблів та катерів. У Середземному морі Росія тримає 11 кораблів, у тому числі п'ять носіїв крилатих ракет морського базування з сумарним залпом 76 ракет.

13:38 Трофейний бронежилет російських окупантів. Бронепластина гнеться як жестянка.

13:20 Повідомляють, що на захід країни летять дрони-камікадзе.

12:48 Повідомляють про пуски ракет. Також один безпілотник прямує у бік Вінницької області. Пішов на зліт МіГ-31 із РФ із ракетами типу "Кинжал".

12:34 Ось така атмосфера в армії РФ.

12:22 Військовослужбовець РФ розповідає дружині про медичне забезпечення на фронті й ненависть військових до Путіна та його соратників.

11:54 На полігоні в Білгородській області по мобілізованих відкрили вогонь двоє таджиків. За офіційною версією Міноборони РФ загинуло 11 людей, 15 поранено. У мережі повідомляють про 22 убитих.

11:48 Франція тренуватиме на своїх полігонах до 2000 українських бійців та обіцяє посилити військову допомогу. Про це заявив міністр оборони країни Себастьєн Лекорню.

11:30 Партизани повідомляють про знищення ще декількох ракетних комплектів С-300 у Токмаку, якими окупанти кошмарять Запоріжжя.

11:11 Російські окупанти завдали ракетного удару по Миколаївській області з берегового ракетного комплексу "Бастіон", повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. На щастя, постраждалих немає.

10:55 МЗС Китаю та Єгипту закликали громадян своїх країн виїхати з України через небезпеку.

10:28 Число постраждалих у результаті нічного обстрілу Нікополя зросло до семи людей. Обстріли знищили котельню міського палацу культури, уражені ліцей, кав'ярня, маркет, промислові підприємства, відділення "Укрпошти". Росіяни обстріляли також три дев'ятиповерхівки, 21 приватний будинок, пошкодили п’ять ліній електропередач та багато інших об'єктів.

10:20 Вже 65 000 ліквідованих окупантів.

09:41 Близько чотирьох тисяч жителів окупованих територій Запорізької області фактично тримають в заручниках у черзі на ворожому блокпості. В день випускають 20-30 людей. За 2,5 тижні окупанти пропустили на підконтрольну Україні територію всього 200 авто, - заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

09:10 Наслідки "прильоту" по будівлі т.зв. "адміністрації" у Ворошилівському районі Донецька.

09:02 Оборонна промисловість РФ, ймовірно, не здатна виробляти сучасні боєприпаси у тому ж темпі, з якими вони використовуються, передає британська розвідка. Масовані удари, як ті що росіяни завдали по території України 10 - 11 жовтня, сприяють подальшій деградації запасів ракет великої дальності, що обмежить їхню здатність вражати бажану кількість цілей у майбутньому.

08:47 Повідомляють про вибухи в Новій Каховці Херсонської області. Окупанти кажуть, що працювала ППО.

08:40 У Рубіжному Луганської області окупанти почали виселяти мирних жителів із домівок для розміщення там офіцерів.

08:37 Росіяни вночі гатили по території Дніпропетровщини - у Нікополі, куди прилетіли понад 40 російських снарядів, отримав поранення 47-річний чоловік.

08:35 Оновлена мапа бойових дій.