RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Не тільки безпілотники: Іран пообіцяв і надалі допомагати РФ у війні проти України

Іран вирішив надалі допомогати Росії у війні проти України. На додаток до більшої кількості дронів планує передати ракети класу "земля-земля".

Про це інформує агенція Reuters, посилаючись на іранських посадовців та дипломатів.

Читайте також: Чекати лишилося недовго: Буданов розповів, коли і як закінчиться війна

Агенція зауважує, що відповідна угода була досягнута 6 жовтня цього року. Це сталося під час візиту у Москву першого віцепрезидента Ірану Мохаммада Мохбера, двох високопосадовців впливової Революційної гвардії Ірану та представника Вищої ради нацбезпеки для переговорів з РФ про постачання озброєння.

"Росіяни запросили додаткові безпілотники та іранські балістичні ракети з підвищеною точністю, зокрема, ракети сімейства Fateh та Zolfaghar", - розповів один з іранських дипломатів.

Ще один західний чиновник, який ознайомлений з цим питанням, підтвердив слова дипломата про те, що між Іраном та РФ є домовленість про поставки балістичних ракет малої дальності класу "земля-земля", зокрема Zolfaghar.

Нагадаємо, українське зовнішньополітичне відомство заявило, що постачання Іраном бойових безпілотних апаратів Росії розцінюватиметься як співучасть у злочинах проти України. Такі дії матимуть відповідні наслідки, тому закликало іранську державу припинити постачання озброєння в РФ.

Також повідомлялося, що 17 жовтня російська армія атакувала об'єкти критичної інфраструктури у Дніпропетровській та Сумській областях. Крім того, росіяни рано-вранці завдали ударів по Києву іранськими дронами-камікадзе.