RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Чергове підвищення ставок: реакція Зеленського на слова Шойгу про "брудну бомбу"

Президент України Володимир Зеленський відреагував на дзвінки міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу керівникам іноземних оборонних відомств, під час яких він розповів про "брудну бомбу", яку нібито Україна може застосувати.

Про це він заявив під час свого вечірнього звернення.

"Коли сьогодні російський міністр оборони влаштовує телефонну карусель і обдзвонює іноземних міністрів із розповідями про так звану брудну "ядерну бомбу", всі все добре розуміють. Розуміють, хто є джерелом всього , що тільки можна уявити в цій війні", - заявив Глава держави.

Читайте також: У тилу ворога: дочка глави Міноборони Росії має паспорт країни НАТО

Він наголосив, що там, куди приходить Росія, вона всюди залишає масові могили, сором'язливі, зруйновані міста та села, заміновану землю, знищену інфраструктуру та природні катастрофи.

"Всюди, куди Росія принесла смерть і деградацію, ми повертаємо нормальне життя. Саме це – про українців. Там, де Україна – ніколи не знищується життя. А ось там, куди приходить Росія, вона всюди залишає масові могили, катівні, зруйновані міста та села, заміновану землю, знищену інфраструктуру та природні катастрофи. І якщо хтось може застосувати ядерну зброю в нашій частині Європи, то це лише один суб'єкт – і цей суб'єкт якраз і наказав товаришу Шойгу кудись там дзвонити", - розповів президент у своєму зверненні.

Він також заявив про те, що сьогодні світ має максимально жорстко відреагувати на цю ситуацію.

"Якщо Росія підготувала чергове підняття ставок і черговий ескалаційний крок – вона вже зараз, превентивно і до будь-якого нового свого «бруду», має побачити, що світ це не проковтне", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, у неділю, 23 жовтня, в окупованому Херсоні прогримів потужний вибух .