RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Росія посилила повітряний терор України: онлайн війни 23 жовтня

Україна вже 242-й день протистоїть повномасштабному вторгненню військ РФ. У жовтні окупанти посилили свій повітряний терор, завдаючи масованих ударів по об'єктах критичної інфраструктури, зокрема, по ТЕС. Внаслідок чого в Україні довелося запровадити практику віялових відключень електроенергії.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 22 жовтня


23:59 Україна запросила моніторингові місії ООН та МАГАТЕ через брехливі заяви Росії про "брудну бомбу". Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

23:14 Борис Джонсон відмовився висувати свою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра Британії – Sky News.

22:57 Хакерська група Black Reward заявила, що опублікувала купу документів щодо ядерної програми Ірану - Reuters.

21:59 Проросійський колаборант, "заступник голови ВДА" Херсонської області Кирило Стремоусов, який не відрізняється здоровою психікою, записав відео, на тлі якого видно карту. На ній Чернігів, Київ, Суми, Харків, Полтава, Кривий Ріг уже позначені як окуповані Росією.

20:20 Пропагандист Семен Пегов опинився у лікарні у Донецьку. Він підірвався на протипіхотній міні "Пелюсток".


19:10 Російський пропагандист Семен Пегов отримав поранення під Донецьком. За попередніми даними, він підірвався на міні, але залишився живим.

18:35 Російське військове командування має проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізованих громадян. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ - так, на Херсонському напрямку, відмобілізовані російські військовослужбовці вирізняються поганим екіпіруванням, у більшості відсутнє військове взуття та інші елементи форми одягу та спорядження.

17:43 G7 закликала Росію негайно повернути Україні повний контроль над Запорізькою атомною електростанцією та вивести з неї свій персонал та війська.

16:29 Російський пропагандист Семен Пегов опублікував спільне фото із ватажком т.зв. "ДНР" Денисом Пушиліним: обидва були в бронежилетах та касках. Пушилін тримав у руках автомат, але палець був на спусковому гачку. Багато користувачів інтернету висміяли терориста, оскільки це є порушенням правил техніки безпеки під час роботи зі зброєю.

16:05 В окупованому Херсоні підірвали автомобіль. За попередніми даними, об'єктом замаху міг стати призначений окупантами "начальник СІЗО" Олег Тютюрай.

15:25 Кадри евакуації мешканців Чорнобаївки Херсонської області. Російська окупаційна "адміністрація" вивозить населення на лівий берег Дніпра.

14:39 Троє людей загинули внаслідок нічного обстрілу Донеччини. У Курдюмівці під уламками будинку загинуло подружжя, в іншому будинку у пожежі загинув чоловік.

14:15 В "Укренерго" заявили, що вже відновили енергопостачання на Хмельниччині після вчорашнього масованого обстрілу об'єктів енергетики. Відновлювальні роботи ще тривають на Рівненщині, Черкащині та Волині.

13:58 В Білорусі в селі Микулічі, що в Гомельській області, помічена група іранських інструкторів, які перебувають під посиленою охороною російських нацгвардійців та офіцерів ФСБ. Саме ці інструктори координували запуски БПЛА “Shahed-136” по об’єктах інфраструктури Київщини та північних та західних областях України, - повідомляє Центр національного спротиву.

13:16 У тимчасово захопленому Мелітополі російські окупанти можуть спробувати влаштувати провокації та звинуватити у них ЗСУ, сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

12:36 Окупант у телефонній розмові розповів матері про погане забезпечення речами і технікою.

12:18 Європарламент закликав до посилення та розширення санкцій проти РФ. В резолюції євродепутати також закликають накласти санкції на російські організації, що поширюють дезінформацію.

12:12 П'ятеро людей поранено внаслідок ранкового обстрілу Нікополя. Двоє з них їхали машиною, біля якої розірвався снаряд. Пошкоджено будинки, дитячий садок та кілька приватних підприємств.

11:53 Росіяни залишили на Херсонщині населені пункти Чарівне та Чкалове.

"Вони переформатовують свої підрозділи для того, щоб сконцентруватися на обороні, яка буде більш щільна на тих напрямках, на які ми тиснемо. Відповідно вони переміщують підрозділи з одного напрямку на інший, щоб посилити свою присутність, оскільки ураження останніх днів, які ми наносили, досить суттєві, це і знищення складів з боєприпасами саме на тому напрямку", - сказала спікер Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

11:39 Міністерство оборони Білорусі відзвітувало про прибуття російських військових на територію країни, на полігоні їх зустріли з хлібом-сіллю.

11:27 Звук вибуху, який чули вночі жителі Кременчука, було чутно із Кіровоградщини. Сили ППО збили російську ракету. Про це повідомив міський голова.

10:43 Зачистка України від окупантів.

10:08 Загальні бойові втрати противника. Вбито ще 400 окупантів.

09:55 Цієї ночі російські окупанти влучили ракетою у 5-поверховий житловий будинок у Миколаєві. У результаті повністю зруйнувана квартира на 5 поверсі, пошкоджень зазнав і сусідній 10-поверховий житловий будинок. Попередньо, три людини отримали поранення.

09:52 Херсонська міська військова адміністрація розробила інструкцію як діяти жителям, якщо військові РФ підірвуть Каховську ГЕС.

09:35 Внаслідок вчорашнього ракетного обстрілу у Рівненській області була аварійно призупинена робота головних цехів з виробництва мінеральних добрив на хімічному заводі "Рівнеазот". Через відсутність електропостачання перестали функціонувати цехи аміаку, азотної кислоти, аміачної селітри й вапняково-аміачної селітри.

09:15 Сьогодні вночі росіяни здійснили атаку на Запоріжжя з використанням дронів-камікадзе, а також навколишніх населених пунктів із використанням ракет С-300. Пошкоджено приватні будівлі та школи. Попередньо постраждалих немає.

09:06 В Енергодарі знову було гучно. Повідомляють про приліт в готель "Аліса", який полюбляли використовувати окупанти та колаборанти. Чи є постраждалі внаслідок цього обстрілу, наразі не відомо.

08:57 Окупанти готуються до відступу з Херсона, проте відступати планують не з порожніми руками. Пропагандист радить пограбувати херсонські музеї, церкви та бібліотеки та вивезти звідти найцінніші експонати.

08:50 СБУ затримала голову "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у роботі на Росію – не лише постачав деталі до літаків та гелікоптерів, які зараз бомбардують Україну, а й прямо працював на путінські спецслужби. Йому загрожує довічне ув'язнення.

08:44 "Русскій мір" у Лисичанську. Тактика росіян – грабувати та вбивати мирних жителів.

08:28 Цієї ночі над Миколаївською областю збили 14 безпілотників-камікадзе.

08:22 Взимку Київ може залишитися без тепла на кілька днів чи тижнів.

"Це повʼязано не з дефіцитом газу, а з тим, що Росія атакує енергетичні об’єкти України. Ми готуємось до таких ситуацій", — зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

08:20 Росія не просто так посилила повітряний терор України ракетами та іранськими дронами – це стратегія нового командувача російської окупаційної армії в Україні Сєргєя Суровікіна. Вона полягає в тому, щоб завдати великої шкоди Україні, втомити і залякати населення, відвернути увагу нашої влади та армії, зокрема Повітряних сил, на захист повітряного простору і тим самим сповільнити просування ЗСУ на фронті. І це матиме певний результат. Таку думку висловив австрійський військовий експерт Том Купер.

08:18 Внаслідок ракетних обстрілів і дронових атак постраждало майже 40% енергетичної інфраструктури країни. Збитки сягають мільярдів доларів, заявив голова Міненерго.

08:17 Оновлена карта бойових дій.