RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Нові успіхи ЗСУ та підготовка військ РФ до втечі з Херсона: онлайн війни 25 жовтня

Україна вже 244-й день протистоїть повномасштабному вторгненню військ РФ. Згідно з останніми даними Генштабу, з 24 лютого ліквідовано понад 68 тисяч окупантів. Тим часом, українська армія продовжує відтісняти ворога, звільняючи окуповані території. Вчора стало відомо, що ЗСУ звільнили Кармазинівку, М'ясожарівку та Невське Луганської області, а також Новосадове Донецької області.

У зв'язку з ядерною загрозою в США заявляють, що вони зараз не мають інформації про готовність РФ застосувати ядерну, біологічну або хімічну зброю.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 24 жовтня


23:30 Володимир Зеленський та новий прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак під час телефонної розмови "домовилися написати новий главу українсько-британських відносин".

Також Зеленський запросив Сунака відвідати Україну.

"Україна та Британія досягли найкращих відносин станом на даний момент, але все одно ще маємо потенціал для того, щоб збільшити нашу співпрацю, щоб дати більше користі нашим суспільствам. Запросив пана прем'єр-міністра відвідати Україну".

23:09 Внаслідок ракетного удару по Дніпру загинула вагітна дівчина, - голова ОВА

22:40 Німеччина передасть Україні ракетні системи залпового вогню MARS та гаубиці PzH 2000.

22:20 Станом зараз пожежу в Дніпрі вдалося локалізувати на площі 300 м. кв. Двоє людей загинули, двом вдалося врятувати. Про це заявив заступник глави ВП Кирило Тимошенко.

21:35 Фото та відео наслідків прильоту у Дніпрі

21:20 Повідомляють про вибухи у Дніпрі. В області оголошено повітряну тривогу.

21:05 Президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

"Вітаю в Києві Федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра! Внесок Німеччини в наш шлях до миру та відновлення територіальної цілісності дуже важливий", - написав Зеленський у соцмережах.

20:26 ЗСУ звільнили ще чотири населені пункти на Харківщині

19:44 Ріші Сунак уперше на посаді прем'єра Великобританії прокоментував російсько-українську війну.

19:09 У вівторок, 25 жовтня, українські військові не дали росіянам просунутися на Донеччині, зокрема біля Бахмута та Авдіївки. Також вони завдали 15 результативних авіаударів.

18:20 У Рівному через аварію зникло світло у мікрорайоні Ювілейний, а у мікрорайоні Північний через це неможливо відновити електропостачання.

17:40 У Харкові з наступного тижня буде введено віялові відключення світла - заявив голова регіону Олег Синегубов.

За словами голови ОВА, відключення пов'язані з незадовільним станом інфраструктури після обстрілів.

17:19 Російські окупанти розпочали паспортизацію населення у тимчасово захопленому Маріуполі. Перші "паспорти" видали у с. Мангуш у Маріупольському районі.

16:52 IRIS-T в Україні збиває 9 ракет із 10, — Денис Шмигаль

«Німецька зброя чудово себе показує на полі бою, вона захищає наше життя, нашу інфраструктуру та чудово працює. Дев'ять із десяти ракет система IRIS-T спромоглася знешкодити», — повідомив прем'єр-міністр України на прес-конференції в ході Міжнародної експертної конференції з питань відновлення, реконструкції та модернізації України.

15:25 Рух "Жовта Стрічка" працює у Генічеську. Активісти розвішують листівки, малюють графіті, дарують українцям в окупації надію та віру.

15:07 Італія продовжить надійне партнерство з НАТО та підтримуватиме Україну, заявила глава італійського уряду Джорджа Мелоні.

14:33 Українцям, які зараз перебувають за кордоном, не варто повертатись додому до весни.

" Проситиму не повертатися, нам потрібно пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить Росія. Якщо є можливість - залиштеся перезимувати за кордоном ", - заявила міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

14:22 Євросоюз має на меті не заморозити, а конфіскувати російські активи в Європі, заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

" Однак це не так просто з юридичної точки зору. Ми захищаємо верховенство закону, але це означає, що ми повинні дотримуватися верховенства закону, тому ми маємо велику роботу, щоб створити бездоганні законні підстави для цього процесу ", - сказала вона.

14:00 Зеленський пропонує використати досвід України для деокупації Придністров'я та Абхазії. Він каже, що слід створити дипломатичні платформи для звільнення окупованих територій у всьому світі:

" Ми повинні зробити формат Кримської платформи стартом для інших гуманітарних та дипломатичних платформ, які сприятимуть деокупації інших територій, які колись були поневолені – від Придністров'я та Абхазії до Північних територій ".

13:18 Рашисти підтверджують, що ЗСУ дуже вдало накрили розташування полку кадировців.

12:53 З сьогоднішнього дня на територію Чехії не можуть в'їжджати росіяни з чинною шенгенською візою, виданою якоюсь державою-членом Євросоюзу, які подорожують з метою туризму, спорту чи культури.

12:08 Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що після перемоги Україна стане потужним постачальником "зеленої" енергетики, експортером високоякісних промислових та сільгосппродуктів, гігантом у цифровій галузі з одними з найрозвиненіших ІТ-фахівців у світі, членом Євросоюзу та державою з правосуддям та інфраструктурою на які дорівнюватимуть інші.

11:56 Повідомляють про проліт двох шахідів у Бучанському районі у Боярці.

11:24 На Херсонщині було знищено 13 цілей окупантів. Сили оборони України вразили понад десять об'єктів, які ворожа армія використала для утримання регіону. Серед них 2 склади з боєкомплектом, танк, МТ-ЛБ, 6 одиниць військової автомобільної техніки, у тому числі 4 джипи та 2 бліндажі, де ховався особовий склад.

11:08 До 10 шахідів рухаються з півночі у бік Києва. Інформація від спостерігачів вимагає підтвердження.

10:37 США розглядають можливість постачання ППО HAWK для України, пише Reuters з посиланням на інформацію від офіційних осіб США. HAWK допоможе боротися з іранськими безпілотниками.

10:18 Російські війська готуються захищати Херсон та не йдуть повністю з верхньої частини Херсонської області, незважаючи на повідомлення про відхід деяких підрозділів із верхньої частини Херсона. Станом на даний момент терористи РФ не вийшли повністю ні з міста, ні з області. Про це йдеться у аналізі американського інституту вивчення війни.

09:42 Ще трохи й буде 70 тисяч.

09:02 У тимчасово окупованому Мелітополі пролунав сильний вибух.

08:57 Іран може передати Росії новий вид дронів Meraj-521. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ.

08:50 Росіяни знову всю ніч тероризували Нікопольський район. Атакували "Градами", важкою артилерією та дронами-камікадзе. Під ворожий вогонь потрапили три громади – Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Попередньо люди не постраждали. Пошкоджено будинки, автомобілі, харчове підприємство та водопровід.

08:31 На околицях окупованого Луганська спалахнула масштабна пожежа на шахті Луганська 1. За повідомленнями місцевих жителів, з боку шахти чути звуки вибухів. Шахта не працює із 2014 року через російську окупацію.

08:20 Минула ніч була гарячою для російських окупантів у селі Світлодолинське Мелітопольського району. Місцеві мешканці нарахували близько 7 потужних вибухів. Спостерігався дим із боку залізничного мосту, повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров.

08:19 Оновлена карта бойових дій: