RU  UA

Окупанти перебувають у "мішку": які страшилки готує Кремль на випадок поразки у Херсоні

Перемога України в Херсонській області призведе до незворотних процесів у Росії. Оточення кремлівського диктатора роздумує над тим, як позбутися його і випросити для себе найбільш м'які умови для капітуляції.

Про те, що готує Росія на випадок з Херсона, в ефірі програми "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Він наголосив, що Херсон утримати неможливо.Більше того, з суто військової точки зору було б доцільно вивести звідти війська, які перебувають у "мішку", позбавлені постачання та перспективи там дуже погані. Але політично це неможливо. З військового погляду, падіння Херсона – це не обвал фронту і не кінець російської агресії, але це обвал політичного фронту, особливо у ситуації, коли у Москві триває боротьба між генералами і польовими командирами.

Читайте: Кадиров - зрадник і має бути покараний за чеченськими звичаями - син Аслана Масхадова

"Завжди у фашистській державі, коли маячить військова поразка, виникає величезна проблема, хто винен – фюрер чи генерали? І ось ця активність Кадирова та Пригожина не випадкова. Путін їх спустив на генералів як загрозу, щоб убезпечити себе від їхніх атак. І всі ці проблеми, плюс величезні соціальні проблеми, які Путін породив мобілізацією - все це зробить ситуацію просто вибуховою після ще однієї знакової поразки у Херсоні", - заявив експерт.

Піонтковський зазначив, що саме тому путінська пропаганда перетворює Херсон на новий Сталінград – ні кроку назад і таке інше. Але водночас вони готуються і на випадок неминучого складання Херсона.

"Мова про масштабну провокацію. Подивіться на цю шалену активність останніх днів, я вже не говорю про звинувачення українських військ у підриві Каховської дамби, останніми днями вони заговорили про підрив "брудної" бомби. Я не пам'ятаю в історії світової дипломатії, щоб три міністри оборони – Франції, Великої Британії та США – виступили із спільною заявою, приблизно такого змісту: нам тут учора телефонував один ідіот з мареннями про "брудну" бомбу. Так це суцільна брехня і, мабуть, це прикриває плани самих росіян використовувати цю "брудну" бомбу. Але цього Росії здалося мало і сьогодні на друге коло уже пішов Герасимов. Ну, добре, Шойгу – це спадковий партійний функціонер. Але ж Герасимов - абсолютно професійний солдат, під вогнем колись стояв, навіщо йому такого ідіота грати? Путін змусив", – зазначив політолог.

Усе це свідчить про відчайдушний стан, у якому перебуває російська влада.

утін прийняв, на мій погляд, рішення на випадок здачі Херсона застосувати одну з цих провокацій, а можливо і дві, і тоді вони змінять події в інформаційному полі. Це вже буде не здача Херсона, а жахливе злодіяння української влади, після якого доблесні російські війська врятували мирне населення Херсона і рятувалися самі. Приблизно так бачу події. Ось ці дві страшилки вони готують на випадок, якщо їм доведеться залишати Херсон та рятувати імідж Путіна у публічному просторі", - резюмував аналітик.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Захід сказав Путіну, що йому зроблять і він піджав хвіст - Андрій Піонтковський.