RU  UA

Чому в окупантів не вийде взяти Бахмут: думка експерта

Росіянам не вдасться здійснити успішний наступ на Бахмут та заволодіти ним – оголошуючи часткову мобілізацію вони робили ставку на кількість, не на якість.

Про це в ефірі Апостроф ТВ розповів експерт Defense Express Іван Киричевський.

За його словами, росіяни можуть вимотати українських бійців лише кількістю, проте, якщо вони ставлять для себе ширше завдання таке як, захоплення Бахмута, то ймовірно їм це не вдасться зробити.

Читайте також: "Вагнерівці" та зеки РФ зіткнулися з величезними проблемами під Бахмутом

"Росіяни зараз в такому парадоксальному становищі, яке нас теж може порадувати. Коли вони оголошували часткову мобілізацію в катастрофічних для себе масштабах, вони думали, що таким чином зможуть дуже швидко наситити бойові порядки своїх військ і почати нам створювати більше проблем" – пояснив експерт.

Він наголосив, що рашисти нехлюйськи ставляться до підготовки кадрових "мобіків", а також "вагнерівців", що грає на руку українцям.

"Життєвий цикл одного "чмобіка" на фронті – приблизно тиждень, і за такий короткий час, оскільки жива сила вибиває, в них бойові порядки розмиваються настільки, що насичення ніколи не досягається. Тому повторю – виматувати своїми набігами нашу оборону вони зможуть ще довго, але створити щільність сил, щоб наступати успішно на місто, - на це їм уже не вистачить", - резюмував Киричевський.

Раніше ми писали, що експерт оцінив шанси супротивника взяти Бахмут.