RU  UA

Воювати справді важко: експерт про шанси противника взяти Бахмут

Підрозділи ЗС РФ за будь-яку ціну намагаються захопити населений пункт Бахмут Донецької області.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, ветеран українсько-російської війни Олексій Гетьман.

Зокрема, фахівець визнав, що на Бахмутському напрямку зберігається досить тяжка ситуація, оскільки ЗС РФ не залишають спроб захопити місто районного значення.

За словами Гетьмана, від Бахмута відкриваються прямі дороги на Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Слов'янськ та Костянтинівку, через що окупанти за будь-яку ціну намагаються перерізати ці важливі шляхи. Найбільш активними на цьому напрямі фронту є найманці з ПВК "Вагнер", яких Кремль мотивує великими зарплатами.

Читайте також: Виходу немає: ЗСУ втоплять росіян у Дніпрі біля Херсона

"Відомо, що вони ("вагнерівці" - ред.) вже отримали гроші за захоплення Бахмута, тому мають це відпрацювати. Тим паче їм потрібна хоч якась перемога. Навіть якщо їм щось не вдасться, вони розкажуть, що вони захопили, оточили, всіх убили, а потім раптом їм захотілося зробити жест доброї волі, і вони відступили. Насправді вони вийшли лише на околиці міста, і саме там зараз йдуть запеклі бої. Бої ведуться не перший тиждень, але жодного поступу хоча б на кілька метрів. Оборона тримається", - продовжив Гетьман і запевнив, що командування Збройних сил України не має жодних планів на передислокацію з населеного пункту.

Військовий експерт не виключив, що Росія для захоплення Бахмута може перекинути новомобілізованих громадян, яких традиційно використовуватимуть як "гарматне м'ясо". Гетьман визнав, що в районі населеного пункту бійцям ЗСУ вдалося взяти в полон кількох загарбників, ідентифікованих як "вагнерівці".

На уточнююче питання журналіста щодо рівня забезпечення найманців ПВК "Вагнер", військовий експерт заявив, що біля Бахмута воюють найбільш підготовлені та екіпіровані росіяни, які володіють чи не найкращим озброєнням, якщо порівнювати з іншими угрупованнями військ.

"Вони не роблять дурниць, воювати з ними справді важко. У них навіть нормальний одяг і, здається, вони не носять кирзових чобіт. Але навіть при цьому вони не просуваються вперед. У них постійно ротації та нові люди. Але ми все одно їх знищуємо", - резюмував Гетьман, коментуючи ситуацію в районі Бахмута.

Читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Велике угруповання російських сил приречене на поразку – військовий експерт