RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Триває дев'ятий місяць повномасштаб­ної війни з Росією: онлайн подій 29 жовтня

Україна вже 248-й день протистоїть повномасштабному вторгненню російських військ. З 24 лютого українськими захисниками ліквідовано понад 70 тисяч окупантів. Російські загарбники не просуваються у районі Бахмута чи інших населених пунктів уздовж лінії фронту. Не в останню чергу це пов'язано з успішним контрнаступом ЗСУ, який суттєво послабив моральний дух окупантів.

У ніч на 29 жовтня окупанти завдали чергового удару по Дніпропетровській області.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 28 жовтня


23:55 Домен t.me зник з реєстру заблокованих Роскомнаглядом майже відразу після появи.

23:34 У Росії заявили, що готові "цілком замінити" українське зерно на світовому ринку. Про це повідомили у міністерстві сільського господарства РФ.

23:09 У Росії заблокували домен t.me, який належить Telegram. Також повідомляється про збої в десктопній версії месенджера - він заблокований Роскомнаглядом на вимогу генпрокуратури. Причина блокування невідома.

Формальною причиною блокування Telegram у Росії стало звернення Генерального штабу ЗСУ до військовослужбовців РФ із закликом здатися та зберегти життя.

22:38 У районі Антонівського мосту у Херсоні чути вибухи.

21:59 Інформація про загибель генерала Олександра Лапіна виявилася фейком.

21:08 У Москві з річки дістали тіло, яке могло належати вже колишньому командувачу Центрального військового округу ЗС РФ Олександру Лапіну. Про це повідомив 24 телеканал.

20:22 Росія просить скликати екстрене засідання Ради безпеки ООН у понеділок, 31 жовтня. Тема – атака дронами на кораблі Чорноморського флоту.

19:57 Туреччина разом з ООН розпочали контакти з Росією через її вихід із зернової угоди. Про це повідомили російські ЗМІ.

18:49 Російські окупанти грабують аптеки та вивозять автомобілі з Херсона. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

17:58 Міноборони РФ звинуватило Україну та Велику Британію в атаці на кораблі Чорноморського флоту, а також на цивільні судна та оголосило про "призупинення" участі Росії в зерновій угоді.

17:20 ЗСУ збили російську ракету, яка летіла на Запоріжжі.

17:04 З'явилося відео, на якому зафіксовано ймовірну атаку українських БПЛА на Чорноморський флот Росії у Севастополі.

16:30 Олександра Лапіна, який командував російським окупаційним угрупуванням "Центр" у війні проти України, знято зі своєї посади. Про це повідомили російські "військори".

15:46 Понад 300 будинків у російському Нижньому Новгороді залишилися без світла через пожежу на електропідстанції.

15:11 28 словенських танків М-55S були успішно передані Україні, повідомляє 24UR із посиланням на Міноборони Словенії.

14:41 Ватажок "ДНР" Денис Пушилін повідомив, що сьогодні пройде обмін полоненими між Україною та РФ в форматі 50 на 50. За його даними, Києву видадуть військових ЗСУ, Україна передасть здебільшого росіян та ще 9 терористів "ДНР" та "ЛНР". Коментарів від України щодо цього ще не було.

14:29 Операція по звільненню Херсона триватиме до кінця листопада. Про це в інтерв’ю західному виданню The Drive заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

14:18 Міноборони РФ підтвердило пошкодження кораблів Чорноморського флоту у Севастопольській бухті. Пошкодження отримали морський тральщик "Іван Голубець", а також бономережне загородження у бухті Південна. У відомстві додали, що сьогоднішній "теракт" у Севастополі готували українські військові під проводом британських фахівців.

13:42 В окупованому Севастополі цієї ночі місцеві мешканці чули звуки вибухів. Так званий "губернатор" Развожаєв повідомив, що "кораблі Чорноморського флоту відбивають атаку безпілотників у акваторії Севастопольської бухти".

13:06 Голова Запорізької ОВА повідомив про прильоти в об'єкти критичної інфраструктури.

12:50 Онлайн-карта бойових дій:

12:28 Канада випустить п'ятирічні облігації на суму 500 млн. канадських доларів на підтримку України. Це допоможе Україні у фінансуванні першочергових витрат, зокрема виплати пенсій чи підготовки до опалювального сезону.

12:10 Російські війська сьогодні обстріляли населені пункти на Донеччині. Авдіївка зазнала численних обстрілів по старій та центральній частині міста.

11:57 Литва відремонтує 12 гаубиць PzH2000, пошкоджених на війні в Україні. Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

11:35 У Куп'янському районі Харківської області, який обстрілюють російські військові, чоловік та двоє жінок зазнали поранень. Жінкам — 40 та 43 роки, чоловікові — 60 років.

11:12 Патронатна служба Азову отримала тіла загиблих українських захисників. 27 тіл з території окупованого Маріуполя зараз знаходяться в моргу Києва.

10:31 Військовий РФ розповів родичам про відсутність води, їжі та алкоголізм командирів.

09:59 З аеродрому у Чорнобаївці рашисти вивели всю свою техніку. Це видно на супутникових знімках за 27 жовтня. Варто пригадати, що з початку окупації Херсонщини навіть постійні знищення техніки силами ЗСУ у цьому аеропорту не були приводом для них покинути позицію.

09:47 У Мелітополі співробітникам пропагандистських ЗМІ почали надходити погрози на їхню адресу про наслідки їхньої брехливої діяльності.

09:15 Ще 550 вбитих окупантів.

09:01 Українські розвідники виявили, що деталі Mohajer 6 – промарковані фарсі – південно-західною іранською мовою. Це свідчить про іранське походження безпілотника. Виявлено також компоненти з різних країн світу: США, Японії, Китаю, Швеції, Австрії. Один компонент - українського виробництва. Тепер спеціалісти ГУР розбиратимуться, як вони туди потрапили.

08:46 В окупованому Севастополі повідомляють про вибухи - нібито російські кораблі "відбивали атаку безпілотників".

08:15 В районі Майорська на Донеччині ЗСУ знищили близько 300 окупантів, які готувались до нападу. Через 100% завантаження лікарень Бєлгорода, противник змушений евакуйовувати поранених автобусами до сусіднього Воронежа.

08:06 Українські бійці ліквідували групу російських найманців, зокрема заступника начальника штабу найманців ПВК "Вагнер". Крім того, наші захисники затрофеїли АК-12 – автомат, який було прийнято на озброєння армією РФ у 2018 році.

08:03 Оновлена карта бойових дій: